Meni Zapri

Župnijski list št. 23/15

Leto XIX — Številka 23 — 8. november 2015

ŠKOFIJSKI MISIJON PRED VRATI

Škofijski misijon 2016 – ob 10. obletnici ustanovitve škofije od 6. decembra 2015 do 14. avgusta 2016!

Po sv. krstu smo vsi misijonarji in vsi odgovorni za oznanjevanje evangelija, kar je pred kratkim izpostavil tudi papež Frančišek: »oznanjevanje je poslanstvo Cerkve, in sicer ne le nekaterih, ampak je moje, tvoje, naše poslanstvo.« … Ne pozabimo, da je to naše skupno prizadevanje, naše skupno iskanje, naše skupno delovanje in sodelovanje.

Papež Frančišek nas spodbuja: »Oznanjati in pričevati vero ne zadeva le nekatere, tiče se tudi mene, tebe, vsakega med nami«. Vse to naše prizadevanje pa naj bo podprto z molitvijo. »A ne molitev besed, temveč molitev srca: gledati Gospoda, poslušati Gospoda, prositi Gospoda. Vemo, da molitev dela čudeže.«

Osrednje dogajanje škofijskega misijona bo potekalo vsak mesec ob prvih četrtkih, petkih, sobotah in nedeljah. Začetek škofijskega misijona bo prvo nedeljo v decembru – 6. decembra 2015. Misijonski zvon se bo oglasil vsak prvi četrtek, petek in soboto ob 15.00 uri, tako v župnijski cerkvi, kakor tudi po kapelah v vaseh! V času škofijskega misijona smo povabljeni k udeležbi pri molitvenih urah ob prvih četrtkih, petkih, sobotah, kakor tudi ob prvih nedeljah v mesecu. Vse te dni bodo misijonski nagovori, ob nedeljah pa se bomo izmenjevali duhovniki, ki bomo pridigali po župnijah.

Škofijska slovesnost ob začetku škofijskega misijona bo na praznik Brezmadežne, v torek, 8. decembra 2015, s slovesno sv. mašo ob 17. uri v stolnici, ki jo bo vodil škof dr. Peter Štumpf ob somaševanu duhovnikov soboške škofije. Vabljeni verniki iz vseh župnij soboške škofije.


V mesecu novembru in prvo nedeljo v decembru verniki soboške župnije darujete ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
– v nedeljo, 15. novembra, ob 10.00 uri pri maši v Krogu.
– v nedeljo, 15. novembra, ob 8.00 pri maši v Rakičanu.
– v nedeljo, 22. novembra, pri vseh svetih mašah darujejo v stolnici verniki iz Borejcev, Polane, Černelavec, Veščice in Pušče.
– v soboto, 28. novembra, ob 16.00 uri pri maši v Lukačevcih.
– v soboto, 28. novembra, ob 15.00 uri pri maši v Murskih Črncih.
– v nedeljo, 29. novembra, ob 10.00 uri pri maši v Satahovcih.

V torek, 10. novembra, bo ob 18.00 uri slavilna sveta maša molitvene skupine Prenova v Duhu. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni k sveti maši in slavljenju!

V petek, 13. novembra, fatimski spomin. Ob 17.00 uri vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani fatimske bratovščine.

Pogovorni večer z znanim slovenskih igralcem, Gregorjem Čušinom in njegovo ženo Melito na temo: Kako poleg vseh “nujnih” obveznosti ne izgubiti drug drugega. Dogodek se bo odvijal v župnijski dvorani v Murski Soboti in sicer v soboto, 14. novembra ob 19.00 (po večerni sveti maši). Vabljeni pari, zakonci, starši vseh generacij, skratka vsi, ki vas žuli vprašanje, kako poleg vsakodnevnega živžava ostati blizu svojim najdražjim!

Slavljenje za družine (vseh starosti), ki se bo odvijalo v nedeljo, 15. novembra ob 15.00 v Vrtcu Lavra. Tokratna gosta bosta Sara in Andrej Sporn iz Ljubljane. Za nas bosta imela pričevanje o malih in velikih čudežih v njunem zakonskem in družinskem življenju (pričevanje da se ti naježi koža). Vabljene družine, za male otroke bo priskrbljeno varstvo.

PRAZNIK SV. CECILIJE bomo obhajali v soboto, 21. novembra. Pri večerni sveti maši se bomo Bogu zahvalili za lepo cerkveno pesem, za naše pevce, pevovodje, organiste in druge glasbenike, ki oblikujejo naše cerkveno petje.

Muzikal o sv. Janezu Bosku. V sklopu priprav na začetek škofijskega misijona vabljeni na ogled muzikla o sv. Janezu Bosku, ki bo v soboto, 28. novembra 2015 ob 19. uri v dvorani Park v Murski Soboti.

Od 22. novembra do 29. novembra bo potekal TEDEN KARITAS. Ves teden smo vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 26. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer. Somaševanje vodi v petek pri jutarnji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 14. november 2015, ob 8. uri: Mojstrska ulica.
– v soboto, 21. november 2015, ob 8. uri: Bakovska, ul. Ivana Regenta, Daneta Šumenjaka in Sončna ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.