Meni Zapri

Župnijski list št. 23/16

Leto XX — Številka 23 — 6. november 2016

Zahvala s. Barbare Poredoš ob večnih zaobljubah

Hvaležnost do Boga in bližnjega daje smisel preteklosti, omogoča vizijo za jutri in prinaša mir v vsak sedanji trenutek …
V meni močno odzvanja praznovanje mojih večnih zaobljub 22. oktobra v nabito polni soboški stolnici; še posebej pa nekaj ključnih trenutkov, ko sem se še bolj zavedla svoje popolne izročitve dobremu Bogu.

Ob branju izpovedi zaobljub me je prevzel tisti “za vedno” se darujem … S poljubom obrazca naše redovniške posvetitve na oltarju sem še bolj postala Kristusova… in vaša, tj. poslana k vsakemu, posebej pa k mladim, da jim ponesem veselo oznanilo odrešenja.

Vsak izmed vas je bil v teh milostnih trenutkih tako ali drugače povezan z menoj, za kar sem vam neizmerno hvaležna.
HVALA za vse molitve, žrtve in dobra dela, ki ste mi jih sploh v zadnjem času namenili.
HVALA vsem župnijskim sodelavcem, krasilkam, sodelavcem Karitas, mladini, ministrantom, ključarjem ter vsem prostovoljcem, ki ste ob slovesnosti zaobljub resnično pričevali o svoji veri in ljubezni do Cerkve.
HVALA za vse darove in voščila, še posebej za dar v imenu Župnijskega pastoralnega sveta.
In seveda HVALA g. župniku ter g. kaplanoma za vso duhovno in tehnično podporo. Brez vas bi mojemu prazniku nekaj manjkalo …

Vsem bom lahko postajala vse tudi z vašo (molitveno) podporo, zato se vam še naprej priporočam v molitev in vam jo hkrati tudi obljubljam.

Pozdrav v Gospodu, hvaležna s. Barbara Poredoš


V mesecu novembru in prvo nedeljo v decembru verniki soboške župnije darujete ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV, ki je prostovoljni dar vernikov:
– v nedeljo, 13. novembra, ob 8.00 pri maši v Rakičanu.
– v nedeljo, 20. novembra, pri vseh svetih mašah darujejo v stolnici verniki iz Borejcev, Polane, Černelavec, Veščice in Pušče.
– v soboto, 19. novembra, ob 16.00 uri pri maši v Lukačevcih.
– v soboto, 26. novembra, ob 15.00 uri pri maši v Murskih Črncih.
– v nedeljo, 27. novembra, ob 8.00 uri pri maši v Satahovcih.
– v nedeljo, 27. novembra, ob 10.00 uri pri maši v Krogu.

V torek, 8. novembra, bo ob 18.00 uri slavilna sveta maša molitvene skupine Prenova v Duhu. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

DUHOVNA OBNOVA ZA VEROUČENCE 4. RAZREDA – v soboto, 12. novembra, vabljeni vsi veroučenci 4. razreda k duhovni obnovi z naslovom: VARNO NA POTI. Duhovno obnovo bomo začeli ob 14.15 uri v dvorani veroučnih učilnic in jo zaključili z sveto mašo ob 18.00 uri. Veroučenci s seboj prinesite malico in sobne copate!
Starši veroučencev 4. razreda vabljeni na srečanje, 12. novembra, ki bo ob 17.00 uri v dvorani, nato bomo skupaj z veroučenci pri sveti maši ob 18.00 uri!

Papež Frančišek bo na nedeljo Kristusa Kralja, 20. novembra 2016, slovesno zaprl svetoletna vrata v baziliki svetega Petra v Rimu. Za krajevne cerkve je v navodilih določeno, naj bo to na 33. nedeljo med letom. V Škofiji Murska Sobota bo slovesnost ob sklepu svetega leta usmiljenja v nedeljo, 13. novembra, ob 10. uri. Slovesnost bo vodil škof msgr. dr. Peter Štumpf.

V nedeljo, 13. novembra, fatimski spomin. Ob 17.00 uri vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani fatimske bratovščine.

Slavljenje za družine (vseh starosti), ki se bo odvijalo v nedeljo, 20. novembra ob 15.00 v Vrtcu Lavra. Vabljene družine, za male otroke bo priskrbljeno varstvo.

Od 20. novembra do 27. novembra bo potekal TEDEN KARITAS. Ves teden smo vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 24. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsak petek zvečer. Somaševanje vodi v petek pri jutarnji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 12. november 2016, ob 8. uri: Mojstrska ulica.
– v soboto, 19. november 2016, ob 8. uri: Bakovska, ul. Ivana Regenta, Daneta Šumenjaka in Sončna ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.