Meni Zapri

Župnijski list št. 23/17

Leto XXI — Številka 23 — 5. november 2017

ZAHVALNA NEDELJA 2017

ZAHVALNA NEDELJA je dan, ki nas spomni, da je vse kar imamo in kar smo in tudi mi sami darilo neskončne Božje ljubezni. Bog nas je ustvaril, da bi bili srečni, da bi nekoč dosegli svojo telesno in duhovno preobrazbo in prešli v nepopisno veselje, ki ga že uživajo nešteti svetniki v nebesih. Sveti Avguštin je zapisal misel, ki jo poznamo: »nemirno je naše človeško srce, dokler ne počiva v tebi, o Bog. » Božja ljubezen ne pozna meja. »Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.« (Jn 3, 16). Kljub prvemu človekovemu padcu in kljub neprestanim padcem in odklonom, ki jih ljudje »izvajamo«, imamo v Odrešeniku Jezusu Kristusu mnogo več, kot »bronasto kačo«, ki jo je dal po Božjem naročilu izdelati Mojzes, da je reševala Izraelce pred smrtjo, ki bi jih doletela zaradi pikov strupenih kač. Kdor je pogledal bronasto kačo, je preživel in ni umrl. Nam, novozaveznemu Božjemu ljudstvu je Gospod pripravil veliko večje znamenje, znamenje odrešenja. Jezusova smrt na križu in njegovo poveličanje sta dva temelja, na katerih sloni naša vera v Božjo ljubezen.

Danes je posebna prilika, da se na zahvalno nedeljo Gospodu za njegove neštete darove iz srca zahvalimo in mu obljubimo zvestobo in poslušnost.

Zahvala pa mora biti danes namenjena tudi ljudem. Našim dobrotnikom, brez katerih bi težko živeli. Našim staršem, ki so nam dali življenje, našim vzgojiteljem, duhovnikom, katehetom, sodelavcem, prijateljem in znancem. Če bi želeli omeniti vsakega dobrotnika, ki nam je v življenju v nečem pomagal in stal ob strani, bi nam zmanjkalo papirja. Iz srca se danes zahvalimo vsem tistim dobrim ljudem, ki so naši dobrotniki, naj bo to na duhovnem ali materialnem področju. Gospod naj vsem tisočero povrne.

Veliko vas je dobrih župljanov, ki podpirate našo župnijo in v njej sodelujete na mnogih področjih njenega življenja. Zaslužili bi, da bi vas vse omenil poimensko, pa tega zaradi odmerjenega prostora v Oznanilih ne morem. Vsem, prav vsem, ki pomagate, da naša župnija živi in deluje kot krajevna mala Cerkev, se lepo zahvaljujem. Ostanite še naprej zvesti sodelavci v Gospodovem vinogradu.

Tudi sam, osebno in v imenu obeh kaplanov, se iz srca zahvaljujem vsem dobrotnikom, vsem, ki za nas molite, in vsem, ki nas tudi materialno podpirate. Hvala vam!


Romanje kipa Fatimske Marije po naši župniji – ob 100. obletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, ki smo jo praznovali, roma po naši župniji kip Fatimske Marije. Lepo vabljeni, da sprejmete kip tudi v vašo družino, se ob njem zberete k molitvi, branju Svetega pisma ali prepevanju Marijinih pesmi. Ob priložnosti obiska, lahko povabite sorodnike ali sosede in skupaj pripravite molitveni večer. Prijave zbiramo na župnišču.

V mesecu novembru in prvo nedeljo v decembru verniki soboške župnije darujete ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV, ki je prostovoljni dar vernikov:
– v nedeljo, 12. novembra, ob 8.00 pri maši v Rakičanu.
– v nedeljo, 19. novembra, pri vseh svetih mašah darujejo v stolnici verniki iz Borejcev, Polane, Černelavec, Veščice in Pušče.
– v soboto, 18. novembra, ob 16.00 uri pri maši v Lukačevcih.
– v nedeljo, 19. novembra, ob 10.00 uri pri maši v Krogu.
– v soboto, 25. novembra, ob 15.00 uri pri maši v Murskih Črncih.
– v nedeljo, 26. novembra, ob 8.00 uri pri maši v Satahovcih.

V torek, 7. novembra, bo ob 18.00 uri slavilna sveta maša molitvene skupine Prenova v Duhu. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

V ponedeljek, 13. novembra, fatimski spomin. Ob 17.00 uri vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani fatimske bratovščine.

Slavljenje za družine (vseh starosti), bo v nedeljo, 19. novembra ob 15.00 v Vrtcu Lavra. Vabljene družine, za male otroke bo proskrbljeno varstvo.

V petek, 17. novembra, po večerni sveti maši, seja župnijskega pastoralnega sveta. Člani lepo vabljeni na srečanje, ki bo v veroučni učilnici!

MePZ sv. Nikolaja obeležuje letos, 80 let svojega delovanja. V ta namen pripravljajo koncert, ki bo 18. novembra ob 19.00 uri v stolni cerkvi. Lepo vabljeni da pridemo na koncert in podpremo njihovo petje in delovanje. V nedeljo, 19. novembra bodo sodelovali s slovesnim petjem pri maši ob 10.00 uri. Lepo vabljeni.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsak petek zvečer. Somaševanje vodi v četrtek pri jutarnji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 11. november 2017, ob 8. uri: VRTNA ulica
– v soboto, 18. november 2017, ob 8. uri: Ulica JUŠA KRAMARJA, KUHARJEVA in ulica NIKOLE TESLA.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.