Meni Zapri

Župnijski list št. 23/18

Leto XXII — Številka 23 — 4. november 2018

HVALEŽNOST

ZAHVALNA NEDELJA je dan, ki nas spomni, da je vse kar imamo in kar smo in tudi mi sami darilo neskončne Božje ljubezni. Bog nas je ustvaril, da bi bili srečni, da bi nekoč dosegli svojo telesno in duhovno preobrazbo in prešli v nepopisno veselje, ki ga že uživajo nešteti svetniki v nebesih. Sveti Avguštin je zapisal misel, ki jo poznamo: »nemirno je naše človeško srce, dokler ne počiva v tebi, o Bog. » Božja ljubezen ne pozna meja. »Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje.« (Jn 3, 16). Kljub prvemu človekovemu padcu in kljub neprestanim padcem in odklonom, ki jih ljudje »izvajamo«, imamo v Odrešeniku Jezusu Kristusu mnogo več, kot »bronasto kačo«, ki jo je dal po Božjem naročilu izdelati Mojzes, da je reševala Izraelce pred smrtjo, ki bi jih doletela zaradi pikov strupenih kač. Kdor je pogledal bronasto kačo, je preživel in ni umrl. Nam, novozaveznemu Božjemu ljudstvu je Gospod pripravil veliko večje znamenje, znamenje odrešenja. Jezusova smrt na križu in njegovo poveličanje sta dva temelja, na katerih sloni naša vera v Božjo ljubezen.

Zahvalimo se Gospodu za njegove neštete darove in mu obljubimo zvestobo in poslušnost. Zahvala pa mora biti namenjena tudi vsem dobrim ljudem. Našim dobrotnikom, brez katerih bi težko živeli. Našim staršem, ki so nam dali življenje, našim vzgojiteljem, duhovnikom, katehetom, sodelavcem, prijateljem in znancem. Če bi želeli omeniti vsakega dobrotnika, ki nam je v življenju v nečem pomagal in stal ob strani, bi nam zmanjkalo papirja.

Iz srca se danes zahvalimo vsem tistim dobrim ljudem, ki so naši dobrotniki, naj bo to na duhovnem ali materialnem področju. Gospod naj vsem tisočero povrne.

Veliko vas je dobrih župljanov, ki podpirate našo župnijo in v njej sodelujete na mnogih področjih njenega življenja. Zaslužili bi, da bi vas vse omenil poimensko, pa tega zaradi odmerjenega prostora v Oznanilih ne morem. Vsem, prav vsem, ki pomagate, da naša župnija živi in deluje kot krajevna mala Cerkev, se lepo zahvaljujem. Ostanite še naprej zvesti sodelavci v Gospodovem vinogradu.

Tudi sam, osebno in v imenu obeh kaplanov, se iz srca zahvaljujem vsem dobrotnikom, vsem, ki za nas molite, in vsem, ki nas tudi materialno podpirate. Hvala vam!


V torek, 6. novembra, bo ob 18.00 uri slavilna sveta maša. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

V torek, 13. novembra, fatimski spomin. Ob 17.00 uri vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani fatimske bratovščine.

V sredo, 14. novembra 2018 ob 19. uri, bo škof dr. Peter Štumpf, blagoslovil nov tabernakelj v bolnišnični kapeli “POVIŠANJA SVETEGA KRIŽA”, v Rakičanu. Na blagoslov se bomo pripravljali s tridnevnico na čast Sv. Rešnjemu Telesu, od 11. do 13. 11. 2018. Vse tri dni (ned., pon. in tor.) bo ob 18. uri molitev, ob 19. uri pa sv. maša. Vsi prisrčno vabljeni!
Bolnišnični kaplan Andrej Lažeta se ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje vsem, ki ste darovali za nov tabernakelj in s tem omogočili Jezusu pod podobo Kruha dostojnejše prebivališče. Naj vam bo Bog bogat plačnik!

V petek, 16. novembra, po večerni sveti maši, seja župnijskega pastoralnega sveta. Člani lepo vabljeni na srečanje, ki bo v veroučni učilnici!

Mežnar Franc Kosednar se zahvaljuje vsem, ki ste ob prazniku vseh svetih darovali dar za njegovo delovanje v naši župniji. Vsem iskreni Bog plačaj!

V mesecu novembru in prvo nedeljo v decembru verniki soboške župnije darujete ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV, ki je prostovoljni dar vernikov:
– v nedeljo, 11. novembra, ob 8.00 pri maši v Rakičanu.
– v nedeljo, 18. novembra, pri vseh svetih mašah darujejo v stolnici verniki iz Borejcev, Polane, Černelavec, Veščice in Pušče.
– v soboto, 17. novembra, ob 16.00 uri pri maši v Lukačevcih.
– v nedeljo, 18. novembra, ob 10.00 uri pri maši v Krogu.
– v soboto, 24. novembra, ob 15.00 uri pri maši v Murskih Črncih.
– v nedeljo, 25. novembra, ob 8.00 uri pri maši v Satahovcih.

V soboto 15. decembra, bomo z mladimi z naše župnije romali v Marijo Bistrico (hrvaško nacionalno marijansko središče). Pot nas bo vodila tudi v Zagreb, kjer si bomo ogledali katedralo, znamenitosti mesta, zvečer pa podoživeli adventni Zagreb. Prosimo, da se zaradi organizacije mladi čimprej prijavijo na župnišču ali pri kaplanu Aljažu (070-455-811).

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsak petek zvečer. Somaševanje vodi v četrtek pri jutarnji sveti maši.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 10. november 2018, ob 8. uri: Mojstrska ulica.
– v soboto, 17. november 2018, ob 8. uri: Bakovska ulica, ulica Ivana Regenta, Daneta Šumenjaka in Sončna ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.