Meni Zapri

Župnijski list št. 24/14

Leto XVIII — Številka 24 — 23. november 2014

ADVENTNI ČAS

Začenjamo advent, čas pričakovanja, upanja in hrepenenja. Na mizi pred nami je adventni venec, ki so ga naredile skrbne roke. O čem nam govori to znamenje, s katerim se v začetku decembra naseli v naše domove neko skrivnostno razpoloženje?

Adventni venec v sebi združuje več pomenov. Krog, najpopolnejši lik, lik brez začetka in konca, je starodavno znamenje Boga, za njegovo popolnost in večnost. Zelenje, ki ne ovene, kaže na naše neuničljivo upanje vanj. Govori pa tudi o Božji zvestobi, ki človeka spremlja skozi svetle in temne dni. Sveča spominja na Kristusa, ki se je imenoval prava luč, luč sveta. Prižiganje sveč na vencu izraža naše veselje, da prihaja med nas On, ki je vedno med nami in pri nas. Advent nas vabi k novemu začetku.

Adventni venec po naših domovih, naj ne bo samo okras, pač naj nas vabi k molitvi in duhovni pripravi na božične praznike. Vsaj enkrat v tednu naj se vsa družina zbere ob njem v molitvi in pogovoru.

“Trikrat na dan nas spomni zvon na najvažnejši trenutek v zgodovini: druga Božja oseba je postala človek, da bi mi postali božji.” (Stanislav Lenič)


TEDEN KARITAS – bo potekal od 23. do 30. novembra. Ves teden vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 27. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

ŠKOFIJSKI KLIC DOBROTE bo letos v nedeljo, 30. novembra, ob 14.00 uri v župniji Beltinci. Lepo vabljeni!

OBNOVA ŽUPNIJSKEGA MISIJONA – minilo je leto dni odkar se je v naši župniji odvijal sveti misijon, kjer so nas misijonarji vabili k pristnemu odnosu z Jezusom. V adventnem času želimo obnoviti milosti misijona.
Obnova misijona v naši župniji bo, od petka 5. decembra do nedelje 7. decembra.

PROGRAM:

PETEK (5.12.):
Dopoldne bo božična sv. spoved za bolnike in ostarele, ki jih bodo obisakli misijonarji. Bolnike in ostarele prijavite pri članih župnijskega sveta.
18.00 Sveta maša z govorom
19.00 Miklavževanje za otroke
19.00 Srečanje ob Svetem pismu za vse vernike

SOBOTA (6.12.): GOD ŽUPNIJSKEGA ZAVETNIKA
7.00 Sveta maša z govorom
8.30 – 9.45 češčenje Najsvetejšega v cerkvi in priložnost za sveto spoved
10.00 Sveta maša, ki jo bo daroval nekdanji soboški kaplana dr. Avguštin Lah
16.00 – 17.45 češčenje Najsvetejšega v cerkvi in priložnost za sveto spoved
18.00 Sveta maša z govorom
19.00 Sreačanje za mlade
19.00 Uvajanje v molitev, za vse, ki želite spoznati načine molitve

NEDELJA (7.12.):
6.30 Sveta maša z govorom – priložnost za sveto spoved
8.00 Sveta maša z govorom – priložnost za sveto spoved
9.00 Sveta maša z govorom – priložnost za sveto spoved
10.00 Sveta maša z govorom – priložnost za sveto spoved
18.00 Sveta maša z govorom – priložnost za sveto spoved

6. in 7. decembra boste darovali verniki iz Murske Sobote ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV: Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike. Tisti, ki še niste darovali v novembru, lahko to storite na dan proščenja.

Ob svetovnem dnevu zborovskega petja vas MePZ Štefana Kovača iz Murske Sobote vabi na večerni koncert v našo stolnico. Pridružil se jim bo tudi MePZ Lavirint iz Srbije, ki bo gostoval pri nas. Lepo vabljeni, v soboto, 13. decembra, ob 19. uri v stolno cerkev sv. Nikolaja.ČIŠČENJE CERKVE:

– soboto, 29. novembra 2014, ob 8. uri: Tišinska ulica in Jakobovo naselje,
– v PETEK, 5. decembra 2014, ob 8. uri: Miklošičeva in Benkova ulica, Naselje ljudske pravice. 


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.