Meni Zapri

Župnijski list št. 24/15

Leto XIX — Številka 24 — 22. november 2015

ŠKOFIJSKI MISIJON

Na prvi četrtek, petek, soboto in nedeljo v mesecu decembru, začenjamo misijonsko dogajane. Vabljeni k svetim mašam, nagovorom in molitvenim uram.

Slovesni začetek škofijskega misijona, bo na praznik Marijinega Brezmadežnega spočetja, v torek, 8. decembra, ob 17.00 uri. Hkrati pa bomo začeli tudi sveto leto usmiljenja, ki ga je naznanil papež Frančišek. Lepo vabljeni k sveti maši!

POTEK ŠKOFIJSKEGA MISIJONA V NAŠI ŽUPNIJI:
(program velja vse do zaključka škofijskega misijona, ki bo 14. avgusta 2016)

MISIJONSKI ZVON: vsak prvi četrtek, petek, soboto in nedeljo, ob 15.00 uri, naj se v stolnici in po kapelah zvoni.

Prvi četrtek: 17.00 molitvena ura pred Najsvetejšim

18.00 sveta maša z nagovorom

Prvi petek: 17.00 molitvena ura pred Najsvetejšim

18.00 sveta maša z nagovorom

Prva sobota: 17.00 molitvena ura pred Najsvetejšim

18.00 sveta maša z nagovorom

Prva nedelja: Pri vseh svetih mašah bomo prisluhnili nagovoru misijonarjev.

Ob nedeljah boste vsi verniki dobili podobice, kjer bodo zapisane misli in spodbude iz misijonskih nagovorov.


TEDEN KARITAS – bo potekal od 22. do 29. novembra. Ves teden vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 26. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

V torek, 24. novembra, vabljeni, k molitveni uri pred Najsvetejšim in sveti maši, člani Združenja Marije Pomočnice.

V soboto, 28. novembra, vabimo vse bralce iz naše župnije na duhovno obnovo, ki bo potekala v dvorani veroučnih učilnic. Duhovno obnovo bomo začeli ob 9.00 uri.

ŠKOFIJSKI – EKUMENSKI KLIC DOBROTE bo letos v naši škofiji v nedeljo, 29. novembra, ob 14.00 uri v zeleni dvorani v Puconcih. Lepo vabljeni!

DAROVI ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
V soboto, 28. novembra, darujete za vzdrževanje duhovnikov verniki iz Murskih Črnec pri maši ob 15.00 uri in iz Lukačevec pri maši ob 16.00 uri.
V nedeljo, 29. novembra, darujete verniki iz Satahovec pri maši ob 10.00 uri.
V nedeljo, 6. decembra, boste darovali verniki iz Murske Sobote. Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike. Tisti, ki še niste darovali v novembru, lahko to storite na dan proščenja.

VABLJENI NA DUHOVNI SEMINAR, ki ga bo v naši župniji vodil frančiškan fra. Ivo Pavič, župnik v župniji Šurkovec v BiH. Deluje in oznanja kot veliki pričevalec molitve, ki ozdravlja. Leta 2007 je na papeški univerzi Greoriani zagovarjal magistrsko nalogo z naslovom “Molitev ozdravlja”, pozenje pa je na isto temo naredil doktorat.
Seminar v naši župnij bo potekal v ponedeljek, 30. novembra, od 16.00 ure, ko bo najprej slavljenje, potem nagovor Iva Paviča, sveta maša in po maši molitev za ozdravljenje. V torek, 1. decembra, se bo dogajanje začelo ob 10.00 prav tako z slavljenjem, nagovorom Iva Paviča, sveto mašo in molitvijo za ozdravljenje.

MIKLAVŽEVANJE za otroke in veroučence do tretjega razreda, bo v soboto, 5. decembra, popoldne ob 16.00 uri v župnijski cerkvi.

V mesecu decembru začenjamo škofijski misijon, vabljeni k udeležbi pri misijonskih nagovorih.

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED: vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo, vsako soboto je, od 16.30 naprej, na razpolago p. minorit iz Turnišča. Gospod škof spoveduje v stolnici vsako sredo in petek pri večerni sveti maši.

BOŽIČNA SVETA SPOVED ZA BOLNE IN OSTARELE, bo v petek, 11. decembra, od 8.30 ure naprej. Bolne in ostarel prijavite pri članih župnijskega sveta, do srede, 9. decembra.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 28. 11. 2015, ob 8. uri: Južna in Tomšičeva ulica,
– v soboto, 5. 12. 2015, ob 8. uri: Kroška ul., Zorana Velnarja in Matije Gubca.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.