Meni Zapri

Župnijski list št. 24/17

Leto XXI — Številka 24 — 19. november 2017

Klic dobrote in Teden Karitas 2017

Letošnji Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 27. 11. 2017, do nedelje, 3. 12. 2017, pod geslom »Kje sem doma?«. Geslo Tedna Karitas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Toplino doma potrebujejo tudi številne družine v stiski v Sloveniji. Največ, kar jim lahko poklonimo je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na tak način poskušamo sodelavci Karitas graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed pa Karitas lahko pomagajo ranljivim družinam le z darovi. Sredstva za več kot 20.000 družin v stiski bomo zbirali na dobrodelnem koncertu Klic dobrote, ki bo v sredo 29.11.2017, ob 20.00 v dvorani Golovec v Celju, in tudi na različnih lokalnih dogodkih in manjših koncertih.

Tudi letos je veliko družin v težkih preizkušnjah zaradi brezposelnosti, bolezni, hujših nesreč ter prenizkih in nerednih dohodkov.

Potrebujejo našo pomoč. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 457 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski. Škofijski dobrodelni koncert Klic dobrote bo v Župniji Dobrovnik, v nedeljo, 3. decembra ob 14.00.


TEDEN KARITAS – bo potekal od 26. novembra do 3. decembra. Ves teden vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 30. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

V petek, 24. novembra, vabljeni, k molitveni uri pred Najsvetejšim in sveti maši, člani Združenja Marije Pomočnice.

V soboto, 25. novembra 2017 bo v Murski Soboti (župnijska učilnica) seminar za izredne delivce obhajila, ki ga bo vodila dr. Julka Nežič, voditeljica škofijskega odbora za liturgične sodelavce. Začetek seminarja bo ob 9. uri. Namenjen je tistim župnijskim sodelavcev, ki so jih domači župniki predlagali za opravljanje službe izrednega delivca obhajila.

Vsako leto v mesecu novembru poteka študijsko srečanje za člane ŽPS. V letošnjem letu bo študijsko srečanje skupno za vse tri dekanije in bo potekalo v soboto, 25. novembra 2017, v Domu duhovnosti v Kančevcih. Program se začne ob 9.00 uri in se konča predvidoma do 13.00 ure. Osrednja tema bo zakrament sv. krsta.

DAROVI ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
V soboto, 25. novembra, darujete za vzdrževanje duhovnikov verniki iz Murskih Črnec pri maši ob 15.00 uri.
V nedeljo, 26. novembra, darujete verniki iz Satahovec pri maši ob 8.00 uri.
V sredo, 6. decembra, boste darovali verniki iz Murske Sobote.
Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike. Tisti, ki še niste darovali v novembru, lahko to storite na dan proščenja.

MIKLAVŽEVANJE za otroke in veroučence do tretjega razreda, bo v torek, 5. decembra, popoldne ob 16.00 uri v župnijski cerkvi.

BOŽIČNA SVETA SPOVED ZA BOLNE IN OSTARELE, bo v petek, 15. decembra, od 8.30 ure naprej. Bolne in ostarel prijavite pri članih župnijskega sveta, do srede, 13. decembra.

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED: vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo. Gospod škof spoveduje v stolnici vsak petek pri večerni sveti maši. Somaševanje pa vodi pri jutranji sveti maši ob četrtkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 25. 11. 2017, ob 8. uri: Žitna ulica, ulica Otona Župančiča in Talanyjeva.
– v soboto, 2. 12. 2017, ob 8. uri: Mojstrska ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.