Meni Zapri

Župnijski list št. 24/18

Leto XXII — Številka 24 — 18. november 2018

Klic dobrote in Teden Karitas 2018

Letošnji Teden Karitas in Škofijski klic dobrote, bo potekal od ponedeljka, 26. 11. 2018, do nedelje, 2. 12. 2018, pod geslom: “ Rast mladosti iz korenin modrosti”, kar je priložnost za pomladitev Župnijskih karitas.

Sklep Tedna karitas, bo Škofijski klic dobrote, v nedeljo, 2. decembra 2018 ob 14. uri pri Svetem Juriju v Prekmurju.

“Rast mladosti iz korenin modrosti” Geslo Tedna Karitas spodbuja k pomladitvi Župnijskih karitas. Nagovarja k povezanosti med mladimi in starejšimi. Mladi v družbi iščejo priložnosti, kjer se lahko izkažejo, dobijo svojo vlogo, se učijo in osebnostno rastejo. Starejši pa so povabljeni, da so odprti za ideje, ki jih prinašajo mladi, da jim zaupajo in jih sprejemajo v vsej njihovi enkratnosti. Papež Frančišek je ob sklepu Sinode o mladih rekel, da je treba mlade poslušati, slišati in sprejemati. Če želimo tako delati, je potrebno srečanje. In prostovoljstvo je priložnost za srečanje mladih s starejšimi in vseh skupaj z ljudmi v stiski.

Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki.


TEDEN KARITAS – bo potekal od 25. do 2. decembra. Ves teden vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 29. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.

V sredo, 21. novembra 2018, bo v Murski Soboti (župnijska učilnica) adventna duhovna obnova za katehete in bralce Božje besede, ki jo bo imel g. župnik Goran Kuhar. Duhovna obnova bo zvečer po sveti maši ob 18.30 uri.

Vsako leto v mesecu novembru poteka škofijsko študijsko srečanje za člane ŽPS. V letošnjem letu bo študijsko srečanje potekalo v soboto, 24. novembra 2018, v Svetem Juriju ob Ščavnici. Osrednja vsebina srečanja, o kateri bo spregovoril škof msgr. dr. Peter Štumpf, bo prihodnost župnij. Program se začne ob 9.00 uri in se konča predvidoma do 13.00 ure. Člani ŽPS prisrčno vabljeni!

V soboto, 24. novembra, vabljeni mladi na mladinsko srečanje, ki bo ob 19.00 uri v veručnih učlnicah.
Zbiramo prijave za adventno romanje mladih, ki bo v soboto 15. decembra. Obiskali bomo Marijo Bistrico in si ogledali adventni Zagreb. Samo nekaj mest je še prostih, pohitite s prijavami.

DAROVI ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
V soboto, 24. novembra, darujete za vzdrževanje duhovnikov verniki iz Murskih Črnec pri maši ob 15.00 uri.
V nedeljo, 25. novembra, darujete verniki iz Satahovec pri maši ob 8.00 uri.
V četrtek, 6. decembra, boste darovali verniki iz Murske Sobote.
Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike. Tisti, ki še niste darovali v novembru, lahko to storite na dan proščenja.

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED: vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo. Gospod škof spoveduje v stolnici vsak petek pri večerni sveti maši. Somaševanje pa vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– V soboto, 24. 11. 2018, ob 8. uri: Južna in Tomšičeva ulica.
– V soboto, 1. 12. 2018, ob 8. uri: Kroška ulica, ulica Zorana Velnarja in Matije Gubca.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.