Meni Zapri

Župnijski list št. 24/19

Leto XXIII — Številka 24 — 17. november 2019

Pozdravljena med nami, Kraljica Miru

Prihodnje leto od 15. do 17. maja 2020 bo v Murski Soboti potekal prvi mladinski festival, v duhu Međugorskega sporočila. Med nas bo prišel župnik iz Međugorja Marinko Šakota in drugi gostje: don Damir Stojić, Gregor Čušin, Martin Golob, ter različni pričevalci.

Predstavniki Škofijskega odbora za mlade so, 13. oktobra 2019, v Medžugorju, pri sveti maši, v navzočnosti romarjev iz Slovenije, iz rok međugorskega župnika Marinka Šakote prejeli blagoslovljen Marijin kip, ki bo romal po župnijah naše škofije in vabil na prvi mladinski festival v Mursko Soboto.
Župnik Marinko je takrat dejal: “Naj se po Marijini priprošnji prebudi vera v mladih in vseh ljudeh dobre volje v Sloveniji. Zelo se veselim, da lahko predajam Marijin kip mladim, da se bodo z molitvijo ob njem pripravljali na Mladinski festival. Se vidimo meseca maja v Murski Soboti.”

Ta Marijin kip bomo sprejeli pri tretji sveti maši za mlade 23. novembra 2019 ob 18. uri. Kip bo sprejel g. škof Peter Štumpf. Sodelovanje pri tej sveti maši pripravijo mladi iz župnije Martjanci, petje pri sveti maši pripravijo mladi iz župnije Radenci. Pred začetkom svete maše se bomo zbrali pred stolnico, kjer bomo Marijo sprejeli, nato bo sveta maša, po sveti maši bo procesija z Marijinim kipom in s svečami. Nekaj sveč boste lahko kupili pred sveto mašo, lahko pa prinesete s seboj tudi svoje.
Vabljene družine, birmanci, devetošolci, dijaki, študentje, mladi in mladi po srcu, da sprejmemo Kraljico Miru.


SVETA CECILIJA – ob prazniku zavetnice cerkvene glasbe, v petek, 22. novembra, vabljeni k večerni sveti maši vsi pevci cerkvenih pevskih zborov, da bomo skupaj ob vašem petju počastili vašo zavetnico. Po maši, vabim vse pevce, organiste in zborovodje na skupno druženje v dvorano veroučnih učilnic.

DAROVI ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV:
V soboto, 23. novembra, darujete za vzdrževanje duhovnikov verniki iz Murskih Črnec pri maši ob 15.00 uri. V nedeljo, 25. novembra, darujete verniki iz Satahovec pri maši ob 8.00 uri. V petek, 6. decembra, boste darovali verniki iz Murske Sobote, ter pri vseh svetih mašah v nedeljo, 8. decembra. Vsak posameznik ali družina naj odda svoj dar v kuverto, na katero napišite ime in naslov darovalca. Bog vam povrni vse vaše darove za nas duhovnike. Tisti, ki še niste darovali v novembru, lahko to storite tudi na dan proščenja ali v nedeljo.

Vsako leto v mesecu novembru poteka škofijsko študijsko srečanje za člane ŽPS. V letošnjem letu bo študijsko srečanje potekalo v soboto, 23. novembra 2019, v Dobrovniku. Osrednja vsebina srečanja, o kateri bo spregovoril škof msgr. dr. Peter Štumpf, bo birmanska pastorala. Program se začne ob 9.00 uri in se konča predvidoma do 13.00 ure. Člani ŽPS prisrčno vabljeni! Na župnišču se zberemo 8.15.

V nedeljo, 24. novembra, vabljeni k molitveni uri ob 17. uri in sveti maši ob 18. uri člani ZMP.

V petek, 29. novembra, vabljeni mladi na mladinsko srečanje, ki bo ob 19.00 uri v veručnih učlnicah.

V četrtek 5. decembra ob 16. uri, bo miklavževanje za otroke do 3. razreda osnovne šole. V soboto, 7. decembra, pa vabimo otroke na oratorijski dan, od 9.-15. ure. Prijavnice vzemite v cerkvi, pri verouku ali v župnijski pisarni.

NABIRKA ZA OBNOVO TRGA – šesta nabirka je bila v nedeljo, 3. novembra, pri svetih mašah. Verniki ste, to nedeljo, skupaj darovali 6.255,00 EUR. Skupaj zbrano 46.205,00 EUR. Bog plačaj! Zbrani darovi:
Murska Sobota – 4.290,00 EUR
Murski Črnci – 190,00 EUR
Krog – 720,00 EUR
Černelavci – 95,00 EUR
Rakičan – 345,00 EUR
Borejci – 70,00 EUR
Satahovci – 50,00 EUR
Veščica – 110,00 EUR
Lukačevci – 40,00 EUR
Polana – 100,00 EUR
Od drugod – 245,00 EUR
Naslednja nabirka: nedelja 1. decembra, pri vseh svetih mašah.

TEDEN KARITAS – bo potekal od 24. do 1. decembra. Ves teden vabljeni k solidarnosti, v naši župniji pa še posebej v četrtek, 28. novembra, od 8. do 17. ure, ko bo potekala akcija zbiranja hrane, oblačil in denarnih prispevkov v prostorih veroučnih učilnic v Murski Soboti. Svoj dar v denarju lahko ta dan sporočite tudi na telefonsko številko 031/606-671.ČIŠČENJE CERKVE:

– V soboto, 23. novembra 2019, ob 8. uri: Miklošičeva, Bevkova, Prešernova in ulica Ob kanalu, Naselje ljudske pravice
– V soboto, 30. novembra 2019, ob 8. uri: ulica Štefana Küzmiča, Kopitarjeva in Prežihova ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.