Meni Zapri

Župnijski list št. 25/13

Leto XVII — Številka 25 — 8. december 2013

“ODPRIMO VRATA KRISTUSU”

Že pred enim letom smo vam naznanili župnijski misijon. Sedaj pa želimo potrkati na vrata vaših src in domov ter vsakega posebej in vse skupaj povabiti:

Pridite, misijon se začenja! Odprimo vrata Kristusu. Kristus prihaja, pojdite mu naproti!

Z oznanjevanjem evangelija bodo misijonarji utrjevali našo vero, poglabljali in poživljali našo povezanost z Bogom, s Cerkvijo in med seboj. Na srečanjih z župnijskimi skupinami bodo govorili o verskih, duhovih, moralnih, družinskih in drugih vprašanjih, ki zadevajo naše osebno in skupno življenje. Vsi, še posebej pa mladi, naj bi spoznavali prave življenjske vrednote, njihov smisel in cilj.

Misijonarji vam bodo na razpolago za osebne pogovore, posebej še za zakrament sprave – sv. spoved. Po domovih bodo obiskovali bolnike in onemogle.

V času misijona si vzemite čas za:
– družinsko molitev,
– obisk svetih maš in srečanj,
– dobro sveto spoved,
– branje in premišljevanje Svetega pisma,
– graditev odnosov po Jezusovem zgledu.

Misijon je čas milosti in božjega obiskanja, čas ponujene božje rokein usmiljenja. Ne bojte se, pridite!


Letošnjo BOŽIČNO DEVETDNEVNICO začenjamo v torek, 17. decembra. Lepo vabljeni k poglobljeni duhovni pripravi na božične praznike. V času božične devetdnevnice bo priložnost za sveto spoved od 17.00 ure naprej.

DAROVANJE ZA SEMENIŠČE IN BOGOSLOVJE bo na 4. adventno nedeljo pri vseh svetih mašah. Hvala za vašo dobroto, ki jo namenjate za vzdrževanje semeniščnikov in bogoslovcev.

VEL’KA BOŽIČNA SVETA SPOVED V NAŠI ŽUPNIJI BO:
– K sveti spovedi vabljeni ves čas misijona eno uro pred sveto mašo, vsak dan!
– na 4. ADVENTNO NEDELJO, 22. decembra, od 14. do 19. ure; svete maše bodo popoldne ob 14.30, 16.00 in ob 18.00 uri!
– v ponedeljek, 23. decembra, od 7. do 10. ure.
V soboto, nedeljo in v ponedeljek bodo na razpolago dekanijski duhovniki. Vabljeni, da opravite sveto spoved ko je na razpolago več spovednikov in ne čakate na zadnji dan pred božičem.

BOŽIČNICA, ki jo pripravljajo mladi na sveti večer (24. decembra) bo letos ob 17.30. Lepo vabljeni, da k sveti maši na sveti večer pripeljete svoje otroke! Prav tako bo pred polnočnico ob 23.30 božičnica, ki jo pripravljajo mladi. Božično polnočno sveto mašo bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf, kakor tudi na sam praznik rojstva Jezusa Kristusa ob 10.00 uri.

Na Božič bo sv. maša v DOMU V RAKIČANU ob 14. uri in v BOLNIŠNICI ob 19. uri. Poskrbite, da se bolniki in ostareli udeležijo te sv. maše!

Vabljeni na božični koncert Marjana in Majde Petan, ki bo v naši župniji v nedeljo, 29. decembra, po večerni sveti maši!

Hvala vsem, ki ste darovali svoj dar ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV. Tisti, ki bi želeli darovati svoj dar, lahko to storite ob nedeljah ali praznikih tako, da v cerkvi pri pobiranju izročite dar v kuverti.

KOLEDOVANJE bo v naši župniji potekalo od 27. do 29. decembra 2013. Radi sprejmite naše veroučence in mladino, ki bodo obiskovali vaše domove. Če želite, da Vas obiščejo izpolnite prijavnico, ki jo najdete v predprostoru cerkve.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 14. december 2013, ob 8. uri: Temlinova, Vrazova, Borovnjakova ulica in Vrbišče;
– v soboto, 21. december 2013, ob 8. uri: Dijaška, Mirna, Polje, Prvomajska, ulica prekmurskih čet, Slave Klavora, Vinka Megle, Zofke Kvedrove in Vrtnarska ulica.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici