Meni Zapri

Župnijski list št. 25/14

Leto XVIII — Številka 25 — 7. december 2014

MOJ ROJSTNI DAN … TUDI LETOS …!

Kot veš, se znova bližamo datumu mojega rojstnega dne. Vsako leto se priredi slavje v mojo čast in prepričan sem, da bo tako tudi letos. Toda danes skoraj nihče več ne ve, kaj praznujejo. Ljudje se zbirajo, se na veliko zabavajo, ampak ne vedo, zakaj gre, ne vedo, čigav rojstni dan praznujejo.

Spomnim se lanskega leta, ko je napočil dan mojega rojstnega dne. Priredili so veliko slavje v mojo čast. Bilo je veliko sladkih stvari na mizi, vse je bilo okrašeno, bilo je veliko daril, ampak, veš kaj? Mene pa sploh niso povabili. Jaz sem bil slavljenec in se niso spomnili, da bi me povabili na slavje, ki je bilo prirejeno zame. In ko je napočil ta veliki dan, so me pustili zunaj. Zato sem sam vstopil, brez hrupa in obstal v kotu. Vsi so se na veliko zabavali, nekateri so bili celo pijani in pripovedovali čudne stvari, se smejali.

Za konec pa je vstopil še neki debeli gospod. Ta stari gospod je imel rdečo obleko in belo brado in je vpil: »Jo, jo, jo!« Očitno je imel pod čudno kapo par kozarcev preveč. Sedel je na zofo in vsi so hiteli k njemu in kričali: »Dedek Mraz…Božiček!« Dobil sem vtis, da so slavje pripravili zanj.

Ura je odbila polnoč. Vsi so se začeli objemati. Iztegnil sem roke v pričakovanju, da me bo kdo objel in veš, nihče me ni objel. Potem so prinesli darila, obdarovali so se. Kakšno veselje, ko so odpirali darila. Približal sem se, če bi slučajno bilo tudi kaj zame. Nič ni bilo. Spoznal sem, da sem bil odveč na slavju. Odšel sem brez hrupa, zaprl vrata in … odšel. Vsako leto je slabše. Ljudje poskrbijo samo še za večerjo, darila in pripravijo slavje…name se ne spomni nihče.

Želel bi si, da mi za ta božič dovoliš vstopiti na tvoje slavje, v tvoje življenje. Darilo imam zate!

Jezus


Letošnjo BOŽIČNO DEVETDNEVNICO začenjamo v sredo, 17. decembra. Lepo vabljeni k poglobljeni duhovni pripravi na božične praznike. V času božične devetdnevnice bo priložnost za sveto spoved od 17.00 ure naprej. Pri jutranjih mašah, v času devetdnevnice, ne bo molitve hvalnic.

RUBINSKA SVETA MAŠA: Na tretjo adventno nedeljo, 14. decembra, bo v naši stolnici rubinska sveta maša dr. Jožefa Smeja, ki je bil v naši župniji kaplan in župnik. Slovesna sveta maša bo, ob 10.00 uri, ko se bomo Bogu zahvalili za škofa dr. Jožefa Smeja. Lepo vabljeni!

ZDRUŽENJE MARIJE POMOČNICE: Člani združenja imajo ta mesec uro molitve pred Najsvetejšim v petek, 19. decembra ob 17. uri. Sledi sv. maša in nato skupno srečanje v dvorani. Dobrodošli!

DAROVANJE ZA SEMENIŠČE IN BOGOSLOVJE bo na 4. adventno nedeljo pri vseh svetih mašah. Hvala za vašo dobroto, ki jo namenjate za vzdrževanje semeniščnikov in bogoslovcev.

VEL’KA BOŽIČNA SVETA SPOVED V NAŠI ŽUPNIJI BO:
– na 4. ADVENTNO NEDELJO, 21. decembra, od 14. do 19. ure; svete maše bodo popoldne ob 14.30, 16.00 in ob 18.00 uri!
– v ponedeljek, 22. decembra, od 7. do 10. ure.
V nedeljo in v ponedeljek bodo na razpolago dekanijski duhovniki. Vabljeni, da opravite sveto spoved, ko je na razpolago več spovednikov in ne čakate na zadnji dan pred božičem.

BOŽIČNICA, ki jo pripravljajo mladi na sveti večer (24. decembra) bo letos ob 17.30. Lepo vabljeni, da k sveti maši na sveti večer pripeljete svoje otroke! Prav tako bo pred polnočnico ob 23.30 božičnica, ki jo pripravljajo mladi.
Božično polnočno sveto mašo bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf, kakor tudi na sam praznik rojstva Jezusa Kristusa ob 10.00 uri.

Na Božič bo sv. maša v DOMU V RAKIČANU ob 14. uri in v BOLNIŠNICI ob 19. uri. Poskrbite, da se bolniki in ostareli udeležijo te sv. maše!

Hvala vsem, ki ste darovali svoj dar ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV. Tisti, ki bi želeli darovati svoj dar, lahko to storite ob nedeljah ali praznikih tako, da v cerkvi pri pobiranju izročite dar v kuverti.

ŽIVE JASLICE V POSTOJNSKI JAMI: Vabljeni na božični koncert otroškega pevskega zbora župnije Murska Sobota, ki bo v petek, 26. decembra, med 12.30 in 14.00 pred vhodom v Postojnsko jamo. Za več informacij se obrnite na s. Barbaro Poredoš (barbara.poredos@gmail.com).ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 13. december 2014, ob 8. uri: Prešernova ul. in ulica ob Kanalu.
– v soboto, 20. december 2014, ob 8. uri:Ulica Štefana Küzmiča, Kopitarjeva in Prežihova ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.