Meni Zapri

Župnijski list št. 25/19

Leto XXIII — Številka 25 — 1. december 2019

Pred-božični čas

Adventni čas je čas veselega pričakovanja. Kajti advent pomeni »prihod«, – in čakamo na Gospodov prihod.

Napačno bi bilo, če bi zdaj mislili, da je čakanje nekaj pasivnega, da se torej lahko uležemo in z zaprtimi rokami počakamo na odrešitev, na luč od zgoraj.

Adventni čas nas vabi, da bi si vzeli čas zase, da bi se pomirili, čeprav se okoli nas vse vrti in imamo občutek, da se vse še hitreje vrti kot pred mnogimi leti. V tem miru se lahko vprašam, kako sem sam zadovoljen s seboj, kakšen je moj odnos do drugih in tudi do Boga. Sem sam še dovolj vesel, ali se sploh še znam veseliti, tudi nad majhnimi stvarimi in darili, ki jih dobim ali podarim? Ali je morda moje veselje prešlo, ker ne vidim več smisla pri sebi in v svetu in morda tudi v Cerkvi?

Veselimo se nad življenjem, veselimo se, ker smo res odrešeni! Izkoristimo ta čas, izkoristimo naše življenje!

V adventnem času že žarijo »majhne« luči, kot simboli upanja v temi. Sveče na adventnem vencu, adventne pesmi, ipd. so le drobceni zunanji znanilci.

S štirimi adventnimi nedeljami se vedno bolj približujemo praznovanju Božiča. So kot vrata, ki se odpirajo po vrstnem redu. Ti štirje tedni pred Božičem so priložnost za pripravo na Gospodov prihod z upanjem in kesanjem, zato je liturgična barva vijolična…


Darovanje za obnovo trga pred cerkvijo je v nedeljo, 1. decembra, pri svetih mašah. Svoje darove oddajte v kuverti na kateri naj bo vaš naslov.

V torek, 3. decembra, je slavilna sveta maša ob 18.00 uri, po maši molitev pred Najsvetejšim in molitev za ozdravljenje.

V sredo, 4. decembra, imamo duhovniki celodnevno adventno duhovno obnovo v Veržeju. Župnik in kaplan bosta čez dan odsotna.

V četrtek, 5. decembra, bo ob 16.00 uri, miklavževanje za otroke do 3. razreda. Otroci lepo vabljeni, da se srečate s svetim Miklavžem. V četrtek verouka ne bo!

V petek, 6. decembra, je v naši župniji proščenje, zato nimamo verouka. Svete maše bodo ob 8.00; 10.00 in zvečer ob 18.00. uri. Pri vseh mašah verniki iz Murske Sobote darujete za vzdrževanje duhovnikov. Prav tako lahko za vzdrževanje duhovnikov verniki iz Murske Sobote darujete pri svetih mašah v nedeljo, 8. decembra.

Na prvi petek, 6. decembra ob 18.00, so k večerni sveti maši vabljeni letošnji birmanci in njihovi starši, na prvo soboto, 7. decembra ob 18.00, pa so k večrni sveti maši vabljeni veroučenci 7. razredov in njihovi starši. Na prvi petek sta sveti maši tudi v Murskih Črncih in v Krogu, na prvo soboto pa v Satahovcih in Rakičanu.

V soboto, 7. decembra, vabimo otroke na oratorijski dan, od 9.-15. ure. Prijavnice vzemite v cerkvi, pri verouku ali v župnijski pisarni.

V ponedeljek, 9. decembra, ob 18.30, bo adventna duhovna obnova za katehete in bralce Božje besede. Lepo vabljeni.

V torek, 10. decembra, ob 18.30 uri, vas vabimo na koncert ob svetovnem dnevu zborovskega petja. Na koncertu bosta nastopila MePZ Štefana Kovača, ki ga vodi Tomi Bušinoski in pevski zbor Singkreis Stainz bei Straden, ki prihaja iz Avstrije. Lepo vabljeni.

Obisk bolnikov po domovih, ne bo na prvi petek, ampak v sredo, 11. decembra od 8.30 ure naprej. Bolnike prijavite pri članih župnijskega sveta.

V nedeljo, 15. decembra, bo pri dopoldanskih svetih mašah, kratka predstavitev Zavoda Biser.

VEL’KA BOŽIČNA SVETA SPOVED V NAŠI ŽUPNIJI BO:
– na 4. ADVENTNO NEDELJO, 22. decembra, od 14. do 18.30 ure; svete maše bodo popoldne ob 14.30, 16.00 in ob 18.00 uri!
– v ponedeljek, 23. decembra, od 7. do 10. ure. V nedeljo in v ponedeljek bodo na razpolago dekanijski duhovniki. Vabljeni, da opravite sveto spoved, ko je na razpolago več spovednikov in ne čakate na zadnji dan pred božičem.

Člani župnijske Karitas se zahvaljujejo vsem dobrotnikom, ki so v tednu Karitas, darovali obleke, hrano ali denarne prispevke za delovanje naše Karitas.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 7. december 2019, ob 8. uri: ulica Mikloša Küzmiča, Aškerčeva ulica, Šolsko naselje, Rožno naselje, ulica Arhitekta Novaka in Sodna ulica.
– v soboto, 14. december 2019, ob 8. uri: ulica Staneta Rozmana, ulica Štefana Kovača, Šercerjevo naselje, Cvetna ulica, ulica Generala Maistra in Kajuhova ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo, tretjo in četrto nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.