Meni Zapri

Župnijski list št. 25/11

Leto XV — Številka 25 — 11. december 2011

BESEDA JE MESO POSTALA IN SE NASELILA MED NAMI

“Božič je več – več kot soj sveč in božična igra, več kot čarobno ozračje svetega večera.

Božič ni samo harmonija in mir, ampak je tudi škandal. »Beseda je meso postala in se naselila med nami«; za staroveške sodobnike prvih poslušalcev evangelija je to bila nezaslišana predstava: Bog v človeški podobi.
In do danes ni izgubila svoje provokativnosti: rojena v smradu revnega hleva je beseda postala meso – z vsemi spremljevalnimi pojavi. Meso – človek v svojem zemeljskem obstoju, ubožen, ranljiv, umrljiv. To ni nič Božjega, pa kljub temu je Bog izbral prav tega človeka. Zakaj?
Iz ljubezni: »Bog je svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor vanj veruje, ne pogubil, ampak bi imel večno življenje. (Jn 3,16) « Bog se je iz ljubezni podal na ta svet, z vsemi posledicami. Ker Bog za nas želi življenje polno luči, gre za nas v temo – v strah, nasilje in sovraštvo.
Z božičem ni naenkrat vse postalo dobro. Vendar je vse drugače. Od takrat ni nikjer na svetu nihče sam. Kamorkoli že moramo iti, povsod nas spremlja učlovečeni Bog.”

Po Michaelu Tillmanu

Betlehemsko dete je znamenje odrešenja. Nekdo je zapisal: če bi ljudje potrebovali napredek, bi Bog poslal znanstvenika. Če bi potrebovali moč in oblast, bi poslal vojskovodja in politika. Če bi potrebovali imetje in denar, bi poslal bogataša. Toda človek je potreboval ljubezen, dobroto, usmiljenje, odpuščanje, mir, zato je poslal Odrešenika, da bi svet odrešil, da bi ljudi spravil z Bogom in da bi ves svet napravil za svet bratov in sestra.

Vsem župljanom in ljudem dobre volje, vsem župnijskim sodelavcem, sestram hčera Marije Pomočnice, vsem skupinam, ki delujejo v župniji, bratom in sestram evangeličanom, bolnim in ostarelim želimo duhovniki soboške župnije Blagoslovljene božične praznike.


Mežnar Jože Celec se zahvaluje vsem, ki ste darovali dar za njegovo vneto služenje v stolnici ter s tem pokazali, da cenite njegov trud in delo v cerkvi.

V soboto, 17.12., po večerni sveti maši bo v stolnici KONCERT MePZ Vladimir Močan. Lepo vabljeni.

Srečanje mladih iz naše škofije bo v soboto, 17.12., ob 19.00 uri v Bogojini. Odhod izpred župnišča v soboto zvečer ob 18.30. Mladi vabljeni!

Letošnjo BOŽIČNO DEVETDNEVNICO začenjamo v soboto, 17. decembra. Lepo vabljeni k poglobljeni duhovni pripravi na božične praznike.

DAROVANJE ZA SEMENIŠČE IN BOGOSLOVJE bo na 4. adventno nedeljo pri vseh svetih mašah. Hvala za vašo dobroto, ki jo namenjate za vzdrževanje semeniščnikov in bogoslovcev.

VEL’KA BOŽIČNA SVETA SPOVED V NAŠI ŽUPNIJI BO:
– vsak dan v božični devetdnevnici od 17. ure dalje;
– na 4. ADVENTNO NEDELJO, 18. decembra, od 14. do 19. ure;
– v ponedeljek, 19. decembra, od 7. do 10. ure.
V soboto, nedeljo in v ponedeljek bodo na razpolago dekanijski duhovniki. Vabljeni, da opravite sveto spoved ko je na razpolago več spovednikov in ne čakate na zadnji dan pred božičem.

BOŽIČNICA, ki jo pripravljajo mladi na sveti večer (24. decembra) bo letos ob 17.30. Lepo vabljeni, da k tej “polnočnici” pripeljete svoje otroke! Božično polnočno sveto mašo bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf, kakor tudi na sam praznik rojstva Jezusa Kristusa ob 10.00 uri.

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA. Na voljo bodo posebne sveče, s katerimi boste lahko Luč miru iz Betlehema ponesli na svoje domove. Toplo priporočamo!

Na Božič bo sv. maša v DOMU V RAKIČANU ob 14. uri in v BOLNIŠNICI ob 19. uri. Poskrbite, da se bolniki in ostareli udeležijo te sv. maše!

SVETA MAŠA ZA DOMOVINO bo na praznik sv. Štefana, na dan samostojnosti in enotnosti, 26. 12. 2010 ob 10. uri. Sv. mašo bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf. Lepo vabljeni!

Hvala vsem, ki ste darovali svoj dar ZA VZDRŽEVANJE DUHOVNIKOV. Tisti, ki bi želeli darovati svoj dar, lahko to storite ob nedeljah ali praznikih tako, da v cerkvi pri pobiranju izročite dar v kuverti.

KOLEDOVANJE bo v naši župniji potekalo od 27. do 29. decembra 2011. radi sprejmite naše veroučence in mladino, ki bodo obiskovali vaše domove. Če želite, da Vas obiščejo izpolnite prijavnico, ki jo najdete v predprostoru cerkve.

Stolni mešani pevski zbor vabi nove člane, da se pridružite k zboru. Prijavite se pri g. Marjanu Potočniku; 040/644-048.ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 17. decembra 2011, ob 8. uri: Murski Črnci, 1. skupina
– v PETEK, 23. decembra 2011, ob 8. uri: Murski Črnci, 2. skupina


PREDZAKONSKI TEČAJ
Predzakonski tečaj je vsako prvo in drugo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST: v četrtek, 15. decembra, po večerni maši v veroučni učilnici.