Meni Zapri

Župnijski list št. 26/18

Leto XXII — Številka 26 — 16. december 2018

NEKDO PRIHAJA!

Nekdo prihaja – a ti ga spregledaš!
Nekdo se je namenil k tebi – pa si se pred njim zaprl!
Nekdo potrka pri tebi – pa si zatisneš ušesa!
Nekdo stanuje pri tebi – pa bi ga najraje vrgel ven!
Nekdo bi te rad nagovoril – pa ga prekineš!
Nekdo čaka nate – ti mu obrneš hrbet!
Nekdo ima neskončno veliko časa zate – pa si vedno zaseden!
Nekdo prihaja – pa vidiš le sebe!

Dokler ta Nekdo še prihaja, imaš še vedno čas, da postaneš drugačen. Gospod Bog, sklenil si, da te čakamo ves dolgi čas adventa. Jaz pa strašno nerad čakam. Ne maram stati v dolgi vrsti in čakati. Ne maram čakati na vlak, na kakšen drug dan, saj nimam časa, vedno se mi zelo mudi… Gospod, danes je vse urejeno tako, da nam ni treba čakati: imamo čeke, kupovanje po računalniku, samopostrežne trgovine in črpalke, fotografije razvite v eni uri, kratke vesti po radiu…

Ti, Gospod, pa si sklenil, da se boš pustil čakati ves čas adventa. Čakanje si namreč spremenil v priložnost za spreobrnjenje; da bi se soočil s tistim, kar je v meni skrito. Čakanje si spremenil v bogastvo, ki se z uporabo ne izrabi. Gospod, pomagaj mi sprejeti čakanje, kajti samo čakanje me lahko nauči, kaj je zame bistveno.

Zato želim pripraviti pot, Gospod, pot v svojem srcu. Pot brez hribov in ovir, varno pot, po kateri boš mogel priti k meni. Pot pripravljam, Gospod, s svojim življenjem. Pot, s katere želim odstraniti ovire – grehe in pomanjkljivosti. Želim pripraviti tako pot, da se bova mogla na njej srečati ti in jaz s svojimi brati in sestrami.

Kristjani pripravljamo pot, veliko poti, Gospod. Z njimi bi radi prepredli prostore, ki nas ločujejo med seboj. In ko bomo to storili, bomo mi sami postali pot, po kateri bo neovirano prihajala Tvoja ljubezen na svet.


Velika spoved v naši župniji bo na 4. adventno nedeljo od 14.00 do 18.00 ure. Svete maše bodo popoldne ob 14.30 in 16.00. Odmor za spovednike bo med 15.00-15.30.
Veliko spoved bomo nadaljevali v ponedeljek, 24. 12., med 7.00 in 10.00 uro! Priložnost za sveto spoved v času božične osemdnevnice (od 17. do 23. decembra) je vsak dan eno uro pred večerno sveto mašo!

Zaradi praznikov verouka ne bo, od 21. decembra do 6. januarja. Verouk začenjamo v ponedeljek, 7. januarja!

Praznik Gospodovega rojstva – božič bomo v naši župniji praznovali najprej z božičnico, 24. decembra, ob 17.30 in večerno sveto mašo ob 18.00 uri, k maši vabljeni otroci.
Polnočno sveto mašo bo ob somaševanju duhovnikov daroval naš škof dr. Peter Štumpf.
Na sveti večer bosta maši tudi v Krogu in Rakičanu zvečer ob 20.00 uri. V Krogu, po maši, pripravljajo pogostitev, kjer se bomo lahko okrepčali s pecivom in pijačo.

Na božič bodo maše ob 7.00, 8.30, 10.00, in zvečer ob 18.00 uri. Slovesno sveto mašo ob 10.00 uri bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf.
Ob prazniku Gospodovega rojstva bosta sveti maši tudi v domu starejših v Rakičanu ob 15.00 uri in v bolnišnici zvečer ob 19.00 uri. Vsi, ki imate svojce v teh ustanovah, jih povabite k sveti maši!

Na praznik sv. Štefana bo ob 10.00 uri sveta maša za domovino ob prazniku samostojnosti in enotnosti naše države, ki jo bo daroval naš škof dr. Peter Štumpf. Lepo vabljeni!

Na praznik apostola Janeza bo pri mašah blagoslov vina. Na ta dan bo maša tudi v Satahovcih ob 16.00 uri.

V nedeljo, 30. decembra, je praznik Svete Družine, ob 8.30 uri bo družinska sveta maša z BLAGOSLOVOM OTROK. K tej sveti maši vabimo vse starše z otroki!

Na zadnji dan v letu ste lepo vabljeni, da se Bogu zahvalimo za vse dobrote, ki smo jih prejeli v tem letu. HVALODAVANJE bo v stolnici v ponedeljek, 31. decembra, ob 18. uri. Na NOVO LETO, na praznik Marije Božje Matere, bodo svete maše v stolni cerkvi ob 8.00, 10.00 škofova maša in ob 18. uri.

VERSKI TISK 2019 – V prihodnjih dnevih in tednih obnovite naročnino za verski tisk 2019. Najkasneje do konca meseca januarja!

Bog plačaj vsem, ki ste darovali svoj dar za vzdrževanje duhovnikov!ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 22. decembra 2018, ob 8. uri: Prešernova ulica in ulica ob Kanalu.
– v soboto, 29. decembra 2018, ob 8. uri: ulica Štefana Küzmiča, Kopitarjeva in Prežihova ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.