Meni Zapri

Župnijski list št. 3/15

Leto XIX — Številka 3 — 1. februar 2015

ZBIRANJE PREDLOGOV ZA ČLANE ŽUPNIJSKEGA SVETA

V prejšnji številki župnijskega lista amo zapisali, da bo letos v postem času, po vseh slovenskih župnijah, potekalo izbiranje članov za župnijske svete. Tokrat pa Vas vabimo, da posredujete vaše predloge o tem, kdo iz vaše okolice, vasi ali skupnosti bi bil lahko član župnijskega sveta. Ob tem poudarjam določila slovenske škofovske konference o tem kdo je lahko izbran v župnijski svet.

Pravico biti predlagan in izbran v župnijski svet ima vsak:
1. ki je dopolnil 16 let,
2. je prejel zakramente uvajanja (krst, obhajilo, birmo),
3. ima stalno bivališče na ozemlju župnije,
4. je v polnem občestvu s katoliško Cerkvijo (mu ni bila naložena nobena cerkvena kazen, ne živi izvenzakonsko skupnost),
5. se redno udeležuje bogoslužja,
6. ki ga odlikuje trdna vera, nravno življenje in razsodnost.

Dragi verniki soboške župnije!
Vabim in prosim vas, da posredujete najprej vaše predloge o tem kdo naj bo član župnijskega sveta. Vaše predloge bomo zbirali v nedeljo, 15. februarja, pri vseh svetih mašah. Na podlagi vaših predlogov, bomo na seji župnijskega sveta, izdelali seznam kandidatov, še prej pa morajo tisti, ki bodo predlagani z vaše strani, izraziti svojo privolitev, da jih lahko uvrstimo na listo za volitve novih članov.

Župnijski svet sestavljajo:
– člani po službeni dolžnosti,
– predstavniki določenih skupin,
– izvoljeni člani
– osebno imenovani člani s strani župnika.


V ponedeljek, 2. februarja, obhajamo praznik Gospodovega darovanja – Svečnico, svete maše bodo ob 8.00, 10.00 in zvečer ob 18.00 uri. Pri vseh svetih mašah bo blagoslov sveč. Pri maši ob 10.00 uri se nam bodo pridružili redovniki in redovnice iz naše škofije, ki obhajajo dan posvečenega življenja. Sveto mašo ob 10.00 uri bo daroval generalni vikar msgr. Franc Režonja!

V torek, 3. februarja, na god svetega Blaža bomo pri obeh mašah prosili za zdravje grla. Prejeli bomo tudi Blažev blagoslov.

SLAVILNA MAŠA – ki jo pripravljajo člani molitene skupine Prenova v Duhu bo v četrtek, 5. februarja, ob 18.00 uri. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni!

V nedeljo, 8. februarja, boste pri svetih mašah prejeli liste, kjer boste zapisali vaše predloge za člane župnijskega pastoralnega sveta naše župnije. Izpolnjene liste vrnete v nedeljo, 15. februarja, pri svetih mašah.

V sredo, 11. februarja, na god Lurške Matere Božje obhajamo svetovni dan bolnikov. Ob svetovnem dnevu bolnikov bo sveta maša tudi v bolnici v Rakičanu popoldne ob 14.00 uri. Bolni in ostareli lahko prejmejo med to sveto mašo bolniško maziljenje.

V nedeljo, 15. februarja bo ob 15. uri v stolnici v Murski Soboti srečanje bogoslužnih sodelavcev: izrednih delivcev obhajila, bralcev, organistov in pevcev. Na srečanje so vabljeni tudi mežnarji ter krasilci in krasilke bogoslužnih prostorov. V molitvi pred Najsvetejšim se bomo Bogu zahvalili za prejete milosti in ga prosili za pomoč pri opravljanju omenjenih služb.

Od 24. do 27. februarja bo v Kančevcih potekal Katehetski simpozij, ki se ga bomo udeležili duhovniki in kateheti iz naše župnije.
Zaradi simpozija ne bo verouka!

Veroučne počitnice bodo od 16. februarja do 27. februarja. Z veroukom začenjamo v ponedeljek, 2. marca!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 7. februarja 2015, ob 8. uri: DIJAŠKA, MIRNA, POLJE, PRVOMAJSKA, ul. PREKMURSKIH ČET, ul. SLAVA KLAVORE, Ul. VINKA MEGLE, Ul. ZOFKE KVEDROVE in VRTNARSKA ul.,
– v soboto, 14. februarja 2015, ob 8. uri: PLESE, POLJSKA ul., MALA NOVA, FINŽGARJEVA, VEGOVA,
MUZGE, in PANONSKA ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.