Meni Zapri

Župnijski list št. 3/12

Leto XVI — Številka 3 — 5. februar 2012

SVETOVNI DAN BOLNIKOV – 11. februar

»Vstani in pojdi! Tvoja vera te je rešila« (Lk 17,19). S temi Jezusovimi besedami gobavcu, ki se mu je prišel zahvalit za ozdravitev, je papež Benedikt XVI. naslovil letošnjo poslanico za 20. svetovni dan bolnikov, ki ga bomo obhajali 11. februarja, na praznik Lurške Matere Božje. Na začetku poslanice je sveti oče zapisal: »Za letošnje leto, ki je kot priprava na slovesno praznovanje svetovnega dneva bolnikov, 11. februarja 2013 v Nemčiji, ko bo v ospredju skrivnostna evangeljska osebnost usmiljenega samarijana (Lk 10,29-37), sem hotel poudariti ‘zakramente ozdravljanja’. To sta zakrament pokore in sprave ter zakrament bolniškega maziljenja, ki pa imata svojo naravno dopolnitev v svetem obhajilu.« Papež je na podlagi Jezusovega srečanja z desetimi gobavci in besed namenjenih ozdravljenemu, ki se je vrnil: »Vstani in pojdi! Tvoja vera te je rešila«, pokazal na pomen vere tistih, ki se oteženi s trpljenjem in boleznijo, približajo Gospodu. Sveti oče je nadalje v poslanici predstavil vsakega od zakramentov ozdravljanja ter nakazal, na kakšen način je Bog po učinkih zakramentov blizu bolnim in trpečim. Na koncu poslanice je papež še dodal: »Želim še spodbuditi bolne in trpeče, da bi v veri, ki jo hrani poslušanje Božje Besede, osebna molitev in zakramenti, vedno najdli trdno sidro. Hkrati pa pozivam pastirje Cerkve, da bi bili vedno za bolnike pripavljeni obhajati zakramente.«


Ob pastoralnem letu, ki je posvečenu bl. Antonu Martinu Slomšku, smo kot škofija povabljeni na romanje na Slomškov grob, ki bo v soboto, 3. marca. Ob tej priložnosti bo tudi dan odprtih vrat za duhovne poklice, kamor so vabljeni ministranti, otroci in mladi. Prijave zbiramo na župnišču ali pri Jožefu Golobu, do 22. februarja.

Srečanje za STARŠE PRVOOBHAJANCEV bo v sredo, 15. februarja 2012, po večerni sveti maši.

SREČANJE ANIMATORJEV in vseh, ki želite sodelovati na letošnjem oratoriju bo v soboto, 11. februarja, ob 19.00 uri v veroučni učilnici. Mladi vabljeni!

V soboto 11. februarja bo redno srečanje Marijine družbice. Začetek je tokrat v Rakičanu pred domom starejših ob 9.30.

V soboto, 11. februarja, obhajamo svetovni dan bolnikov, z geslom: “Vstani in pojdi! Tvoja vera te je rešila.” (Lk 17,19).
Ob tej priložnosti bo sveta maša v bolnišnici v petek, 10. februarja, ob 14. uri, ki bo jo vodil gospod škof dr. PETER ŠTUMPF. V petek, 10. 02., zvečer ob 17. uri bo v stolnici molitev pred Najsvetejšim na čast lurške Matere Božje, nato sveta maša. Bolni in ostareli lahko prejmejo med to sveto mašo bolniško maziljenje.

Člani mlajše in starejše zakonske skupine vabljeni na seminar za zakonske pare, ki bo potekal od 10. – 12. februarja v Kančevcih. Vabljeni pa tudi na srečanje zakonskih skupin, ki bo v nedeljo 12. februarja v Kančevcih. Prijave zbirajo v domu duhovnosti v Kančevcih na telefon: 041/780-109. Zaradi seminarja v mesecu februarju ne bo srečanj zakonskih skupin!

DUHOVNE VAJE ZA MINISTRANTE bodo od 20. do 21. februarja v Veržeju z naslovom: POKLICAN, ODREŠEN, POSLAN. Prispevek za duhovne vaje znaša 15 EUR. Ministranti se prijavite pri g. kaplanu, do 19. februarja!

NIKODEMOVI VEČERI bodo potekali 18. in 19. ter 25. in 26. februarja, v župnijski dvorani v Murski Soboti. Predavanja so namenjena vsem staršem, vzgojiteljem, učiteljem, katehetom, duhovnikom, profesorjem, socialnim
delavcem, študentom in izobražencem.

Postno romanje v ITALIJO, bo 23. in 24. marca. Obiskali bomo mesti Bologno in Firence. Prijave sprejemamo v župnijski pisarni do konca meseca februarja.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zjutraj od 6.30, v petek zvečer od 17.30 do 18. ure. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob četrtkih.ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 11. februarja 2012, ob 8. uri, Borejci – 2. skupina
– v soboto, 18. februarja 2012, ob 8. uri: Mladinska ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ
Predzakonski tečaj je vsako prvo in drugo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST: v četrtek 16. februarja, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.