Meni Zapri

Župnijski list št. 4/17

Leto XXI — Številka 4 — 12. februar 2017

JUBILEJNO ANINO LETO 2017

V kroniki Ville Sallus v Turinu je za 29. september 1947, zapisano sledeče: »Danes ob petih zjutraj je naša angelska s. Anica Žitek poletela v Nebo. Dolgo in bolečo agonijo je sestra prenašala z nenehnim nasmehom in tako pokazala pravo herojstvo. Nebeški Ženin je imel posebno skrb za ta cvet iz tujine. Kolikor ji je manjkala toplina domače družine jo je On, Jezus, dopolnil z nebeško pomočjo in tolažbo. Sirota brez očeta in mame je ljubila predstojnice z ljubeznijo in vdanostjo hčerke. V Salusu je našla razumevanje in tudi pisni kontakt z mačeho. Skoraj zagotovo se je s. Anica darovala kot žrtev za Jugoslavijo svojo domovino, katera zelo potrebuje Božjo pomoč«.

Letos obhajamo 70 obletnico smrti s. Anice Žitek. Obletnico njene smrti želimo v naši župniji obeležiti z raznimi dogodki in prireditvami. Jubilejno leto bomo začeli v nedeljo, 19. februarja, ki je rojstni dan s. Anice Žitek. Skozi celotno leto se bomo s. Anice spomnili ob dnevih, ki so bili za njeno življenje pomembni: 22. maj – ko je prejela zakrament sv. Birme; 5. avgust, ko je bila sprejeta v noviciat in naredila prve zaobljube; 29. september, njen smrtni dan. V tem letu bomo, v začetku meseca septembra, organizirali tudi romanje v Italijo, kjer je živela in delovala s. Anica Žitek.

Njen lik bo predstavljen tudi v naslednji številki tednika Družine. V ta namen smo naročili več izvodov.

Ob tej priložnosti Vas dragi verniki, povabim, da znova vzamete v roke knjigo z njenim življenjepisom in ga preberete. Pustite se nagovoriti po zgledu s. Anice, veseli bomo vsakega vašega pisnega zapisa o njenem življenju in delu.


V času od 13. februarja do 24. februarja, NI VEROUKA! Z rednim veroukom začenjamo v ponedeljek, 27. februarja!

Od 13. do 15. februarja bo v Kančevcih potekal Katehetski simpozij, ki se ga bomo udeležili duhovniki in kateheti iz naše župnije. V času simpozija nas ne bo doma, hvala za raumevanje!

SREČANJE KATEHETOV – V sredo, 15. februarja, vabimo na srečanje vse katehete, ki v naši župniji poučujejo verouk. Srečanje bo po zaključku Katehetskega simpozija v Kančevcih!

V nedeljo, 19. februarja, bomo začeli Anino leto, ker letos obhajamo 70. obletnico smrti s. Anice Žitek. Vabljeni k svetim mašam.

SREČANJE BOGOSLUŽNIH SODELAVCEV – v nedeljo, 19. februarja, ob 15.00 uri, vabimo na škofijsko srečanje bogoslužnih sodelavcev, ki bo v naši stolnici. Bralci Božje besede, izredni delivci obhajila, pevci, cemeštri, krasilke, iz naše župnije lepo vabljeni!

V petek, 24. februarja, bo za člane Združenja Marije Pomočnice ob 17. uri molitvena ura pred Najsvetejšim, nato sveta maša.

V soboto, 25. februarja, bo mladinsko dekanijsko srečanje za mlade iz naše dekanije pri Gradu na Goričkem, ob 19.00 uri. Vse mlade vabimo, da se udeležijo tega srečanja. Skupni odhod izpred župnišča bo, ob 18.15 uri.

Ponižno in zaupljivo srce, takšen je naslov letošnjega seminarja, ki bo v naši župniji. Vsi, ki želite poglobiti svoj odnos do Kristusa, poživiti svojo vero in postati dejavni kristjan vabljeni na seminar. Prvo srečanje bo v torek, 28. februarja, ob 18.45 uri, prijave niso potrebne. Lepo vabljeni!

VPIS V VRTEC LAVRA – vrtec Lavra deluje v Murski Soboti že več kot dvajset let, v enoti Tišina pa sedmo leto. Otroci in vzgojno osebje skupaj ustvarjamo dom, v katerem se dobro počutimo. Delujemo po preventivnem vzgojnem sistemu sv. Janeza Boska in si prizadevamo za visoko strokovnost, globoko duhovnost ter široko srce. Temelj naših odnosov je vzgojna ljubezen, ki vsakega sprejema s spoštovanjem in odkriva v njem najboljše potenciale. Veselje, igra, glasba, predstave, gibanje na svežem zraku … so del našega vsakdanjega utripa življenja.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 18. februarja 2017, ob 8. uri: Dijaška, Mirna, Polje, Prvomajska ul., Ulica prekmurskih čet, Slava Klavore, Vinka Megle, Zofke Kvedrove in Vrtnarska ulica.
– v soboto, 25. februarja 2017, ob 8. uri: Plese, Poljska ul., Mala nov, Finžgarjeva, Vegova, Muzge in Panonska ulica.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.