Meni Zapri

Župnijski list št. 4/24

Leto XXVIII — Številka 4 — april 2024

VELIKONOČNA POSLANICA NAŠEGA ŠKOFA

Resnica je naše vstajenje …

Zakaj si želi papež Frančišek mir za Ukrajino in za ves svet, brez orožja?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj Cerkev brani življenje rojenih in nerojenih, zdravih in bolnih?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj se borimo za obstoj in napredovanje družine očeta, matere in otrok?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj bi radi, da bi bilo med nami več pravičnosti?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj naj bi bili iskreni?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj naj se oklenemo poštenosti?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj skrbeti za svoje spreobrnjenje?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj je sprava med nami nujna?

Zato, ker so ti želi Resnica.

Zakaj bi on, ki sedaj ni dober z menoj, moral biti moj sosed v nebesih?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj naj bi se ti in jaz dobro razumela?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj pokopati in se spominjati vseh, ki so jih pri nas pobili med vojno in po njej?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj naj bi bilo vsem dobro?

Zato, ker si to želi Resnica.

Zakaj verjeti Resnici?

Zato, ker je ona Bog in se nam je razodela v Jezusu Kristusu.

Na veliki petek so jo tisti, ki niso iz Resnice, pribili na križ, jo prebodli s sulico, da bi jo utišali in uničili.
Bila je položena v grob, vendar tam ni ostala.
Tretji dan je bila obujena v moči večno Živega in zasijala v svoji božanski moči, da bi mi verovali, da je
Resnica naše vstajenje.

Veselimo se in radujmo, ker smo postali njeni prijatelji in misijonarji.
Ob veliki noči vam želim milosti, volje in moči za službo Resnici.

+Peter Štumpf SDB
soboški škof


ŽUPNIJSKE SKUPINE

BIBLIČNA SKUPINA – Srečanja v tem mesecu: 8. in 22. aprila, po večerni sveti maši.

PRENOVA V DUHU – Srečanje skupine: vsak torek po večerni sveti maši.

SKUPINA OB ROŽNEM VENCU – Srečanje skupine v tem mesecu: v sredo, 10. in 24. aprila, ob 8.00 uri v veroučnih učilnicah v Murski Soboti.

MINISTRANTI – Srečanje ministrantov v tem mesecu: 20. aprila, ob 9.30 uri, v veroučnih učilnicah.

MLADINSKA SKUPINA – Srečanja mladinske skupine v tem mesecu: 5. in 19. aprila, ob 20. uri.

NIKODEMOVA SKUPINA – Srečanja v tem mesecu: 25. aprila, po večerni sveti maši.


PASTORALNI DOGODKI

Vabljeni k ogledu oddaje: Škof mimo prižnice, ki je na sporedu, vsako drugo nedeljo v mesecu, ob 20.00 uri, na televiziji TV AS. V oddaji naš škof obravnava aktualne teme iz življenja naše škofije, Cerkve in družbe.

Prenos svetih maš po radio Ognjišče – v mesecu aprilu, bo vsak dan, prenos svetih maš iz naše stolnice.

VPIS V VRTEC LAVRA – Vrtec Lavra je katoliški sodoben vrtec z urejeno okolico, ki nudi otrokom obilo sproščene in vesele igre na velikem in urejenem igrišču s številnimi igrali. V vzgojno delo vnašajo gibalno učenje in imajo poudarek na zdravem načinu življenja in gibanju na prostem.
Vpis otrok v šolsko leto 2024/25 je mogoč na podlagi prijav do 10. aprila 2024 v primeru prostih mest pa vse leto. Vpisnico lahko najdete na spletni strani vrtca www.vrtec-lavra.si ali v obeh enotah vrtca. Več informacij dobite na telefonu: 02 530 04 01. Staršem ob vpisu nudimo individualno obravnavo in po predhodnem dogovoru možnost ogleda vrtca.

DARUJ IN POSTANI PRIJATELJ VRTCA LAVRA – Ker želimo ohraniti delovanje edinega katoliškega vrtca v škofiji, v katerem otrokom nudimo tudi duhovni in ne le intelektualni in telesni razvoj, se na vas obračamo s predlogom, da sodelujete pri pobudi »PRIJATELJI VRTCA LAVRA«. Dragocen je vsak prispevek, pa naj se v očeh ljudi zdi še tako skromen. Zgibanko z informacijami lahko dobite pri izhodu iz cerkve ali v vrtcu Lavra.

V četrtek , 4. aprila, pred prvim petkom, vabljeni k molitveni uri za nove duhovne poklice. Na prvi petek, 5. aprila, vabljeni k sveti spovedi, in k sveti maši. V mesecu aprilu ne bo obiskov bolnih in ostarelih po domovih.

V nedeljo, 7. aprila, se spominjamo ustanovitve naše škofije, ki jo je leta 2006 ustanovil papež Benedikt XVI. Obletnica ustanovitve škofije je lepa priložnost, da se Bogu zahvalimo za dar škofije in za našega škofa dr. Petra Štumpfa. Vabljeni k osebni in skupni molitvi za blagoslov naše škofije in škofa! Povabljeni smo, da enkrat mesečno molimo za našega škofa in duhovnike naše škofije. Verniki povabljeni k osebni ali skupni molitvi!

Slavilna sveta maša bo v sredo, 10. aprila, ob 19. uri, po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje.

POTOPISNI VEČER – V petek, 12. aprila, ob 19.30 uri, po večerni maši »se odpravimo« na potep v Mongolijo in Sibirijo. Lepo vabljeni!

V soboto, 13. aprila, je fatimski spomin. Člani Fatimske bratovščine ste vabljeni k češčenju Najsvetejšega eno uro pred večerno sveto mašo.

Šola za animatorje – v soboto, 13. aprila, bo v naši župniji potekala šola za animatorje z geslom: Ljubljen si. Povej naprej. Srečanje se bo začelo ob 10.00 uri in končalo predvidoma ob 17.30 uri. Program za animatorje bosta vodili s. Barbara Poredoš in animatorka Ema.

Duhovne vaje za animatorje – priprave animatorjev na letošnji oratorij, ki bo ob spoznavanju svetopisemskega preroka Daniela, bomo začeli z duhovnimi vajami, ki bodo od 19. do 21. aprila v Veržeju. Animatorji, ki bi želeli sodelovati na letošnjem oratoriju vabljeni na duhovne vaje!

SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV – v četrtek, 18. aprila, vabimo na srečanje starše letošnjih birmancev, kjer se bomo pogovorili o pripravah na sveto birmo. Srečanje bo po večerni sveti maši v stolnici. Starši lepo vabljeni!

MOLITVENI SHOD ZA DUHOVNE POKLICE – Ob nedelji Dobrega pastirja in ob svetovnem molitvenem dnevu za nove duhovne poklice vabljeni na dekanijske molitvene shode za nove duhovne poklice. Molitveni shod za soboško dekanijo bo v nedeljo, 21. aprila, ob 18.00 v stolnici sv. Nikolaja. Najprej bo molitvena ura in nato ob 19.00 sv. maša.

SEJA ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA – člani župnijskega sveta vabljeni na sejo, ki bo v petek, 26. aprila, po večerni sveti maši v veroučnih učilnicah.

Obletnica smrti Božjega služabnika Alojzija Kozarja – 25. obletnico smrti, bomo obhajali v nedeljo, 28. aprila. Sveto mašo bo ob 9.00 v župnijski cerkvi Svete Trojice v Odrancih daroval upokojeni nadškof dr. Marjan Turnšek, postulator za kanonizacijo bl. škofa A. M. Slomška.

Proščenja in slovesnosti:
Krog: 5. maj, sv. maša ob 10. uri;
Satahovci: 19. maj, sv. maša ob 10. uri;Lukačevci: 30. junij, sv. maša ob 10. uri;
Pušča: 14. julij, sv. maša ob 10. uri;
Murski Črnci: 15. avgust, sv. maša ob 10. uri;
Rakičan: 8. september, sv. maša ob 9.00 uri;
Borejci: 15. september, sv. maša ob 10. uri;
Murska Sobota: 6. december, sv. maše ob 8.00 in 19. uri.
Sveta birma: 19. maj, ob 10. uri.
Prvo sveto obhajilo: 25. maj, ob 10. uri.
Oratorij: 1. – 6. julij.

Darovanje za orgle in sončno elektrarno: Dragi verniki, na prvo nedeljo v mesecu aprilu (7. aprila) bo nabirka za orgle in sončno elektrarno pri vseh svetih mašah. Svoj dar oddajte v kuverti na kateri naj bo napisan vaš naslov. Svoj dar lahko darujete tudi na TRR pri NLB: 02843-0263090952. V mesecu marcu ste v cerkvi in župnijski pisarni za orgle in elektrarno darovali 3.927,00 EUR. Bog plačaj za vse vaše darove!

Zaradi pastoralni obveznosti v mesecu aprilu in maju gospod škof ob petkih, pred večerno sveto mašo, ne bo spovedoval. Hvala za razumevanje.