Meni Zapri

Župnijski list št. 6/15

Leto XIX — Številka 6 — 15. marec 2015

ZA OTROKA GRE!

Referendum “Za otroke gre!” je podprlo 80.518 državljank in državljanov. Hvala vsem in vsakemu posebej, Koalicija “Za otroke gre!” Čaka nas naslednji korak – pred upravnimi enotami in krajevnimi uradi bomo morali zbrati najmanj 40.000 overjenih podpisov.

Zakaj referendum?
1. KER HOČEMO DOBRO NAŠIM OTROKOM.
2. KER HOČEMO ZAKONSKO SKUPNOST ŽENE IN MOŽA.
3. KER HOČEMO SVOBODO.

V državnem zboru je bil 22. junija 2005 sprejet zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti (ZRIPS), ki je stopil v veljavo 23. junija 2006, kjer so opredeljene pravice istospolnih parov, glede skupnega življenja, premoženja in dedovanja. Ta zakon podeljuje pravice vsem tistim, ki sedaj govorijo o ogroženosti, diskriminaciji ali celo neenakosti pred ustavo.

Zanimivo je slišati razmišljanje Romana Vodeba, ateista, psihoanalitika, dvojnega magistra, ki mu niso odobrili doktorske naloge, kako razmišlja o starševanju: “Če nam crkne družina, nam crkne vsa družba. Družina je oče, mati in otrok. In ta izraz je rezerviran za libidinalno, življenjsko, partnersko, čustveno skupnost, za moško bitje, za žensko bitje in njunega potomca. Ta izraz je rezerviran.”


V naši stolnici molimo križev pot vsak petek in nedeljo pol ure pred večerno sveto mašo. Križev pot pripravljajo naslednje skupine:
– petek, 20.3. : kateheti;
– petek, 27.3. : molitvena skupina Prenova v Duhu

Spoštovani starši, bliža se konec šolskega leta, to je v našem vrtcu čas, ko zbiramo prijave za vpis vašega otroka v vrtec Lavra.
Vrtec se nahaja v novih prostorih, kjer imajo otroci na voljo: velike in svetle igralnice, skupen osrednji prostor, pokrito igrišče in veliko dvorišče za igranje. Poleg tega, pa bo vaš otrok v župnijskem vrtcu Lavra, lahko spoznal veliko novih stvari, vzgojitelji in vzgojiteljice se trudijo s svojim delom otrokom privzgojiti vrednote, ki so podlaga dobremu kristjanu in poštenemu državljanu.
Za vpis vašega otroka se oglasite v vrtcu Lavra, kjer so vam na voljo za vaša vprašanja.

Animatorje iz naše župnije vabimo, na predstavitev gradiv za letošnji oratorij. Predstavitev oratorijskih gradiv bo v soboto, 21. marca, ob 9.00 uri v Veržeju. Odhod izpred župnišča ob 8.30 uri.

V nedeljo, 8. marca, smo izbirali nove člane župnijskega pastoralnega sveta. Volilna komisija je v ponedeljek preštela oddane glasovnice, kjer ste verniki naše župnije izvolili 28 novih članov župnijskega sveta. Novoizvoljeni člani bodo prejeli listino o imenovanju na nedeljo dobrega pastirja, 26. aprila, pri sveti maši ob 10.00 uri!

Vabljeni na škofijsko revijo otroških in mladinskih pevskih zborov, ki bo 21. 3. ob 16h v lendavski cerkvi sv. Katarine Aleksandrijske. Nastopa tudi naš otroški zbor.

VELIKA SPOVED v naši župniji:
– na cvetno nedeljo od 14.00 do 19.00 ure! Popoldne bosta maši ob 15.30 in 17.00 uri in zvečer.
– v ponedeljek, 30. marca, od 7.00 do 10.00 ure! Dopoldne bodo maše ob 7.00, 8.00 in 9.30 uri!

KRIŽEV POT V NARAVI bo na cvetno nedeljo ob 13.00 uri! K sodelovanju vabljene skupine, ki delujejo v župniji!

OBISKI BOLNIKOV PO DOMOVIH v pripravi na velikonočne praznike bodo v petek, 20. marca, od 8.30 ure naprej! Bolne in ostarele prijavite pri članih župnijskega sveta do 19. marca!

V torek, 24. marca, vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim člani združenja Marije Pomočnice! Po večerni sveti maši pa vabljeni člani na srečanje v dvorano veroučnih učilnic!

V sredo, 25. marca, je praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, svete maše v stolnici bodo ob 8.00, 10.00 in zvečer. K večerni sveti maši vabljeni veroučenci in starši!

Priložnost za sveto spoved, v stolnici, je vsak dan pol ure pred večerno sveto mašo. Od 23. marca naprej pa je priložnost za sveto spoved vsak dan od 17.00 ure!

Od 29. marca bodo svete maše zvečer ob 19.00 uri.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer pri večerni sveti maši. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 21. marca 2015, ob 8. uri: Rakičan – 1. skupina.
– v soboto, 28. marca 2015, ob 8. uri: Rakičan – 2. skupina (pospravimo tepihe).


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.