Meni Zapri

Župnijski list št. 7/14

Leto XVIII — Številka 7 — 30. marec 2014

VABILO POSTNEGA ČASA

V zadnji številki župnijskega lista smo zaključili serijo prispevkov o sveti Evharistiji. Upam, da so nam razmišljanja in odlomki iz Katekizma Katoliške cerkve, pomagala k spoznavanju bogastva naše vere.

Smo še v postnem času, ki je čas, ko smo povabljeni, da se v globini srca srečamo z lastno revščino in grešnostjo. Papež Frančišek je zelo lepo opisal in pojasnil vabilo postnega časa, ki naj nam služi kot spodbuda, pri našem prizadevanju.

»Postni čas je močan čas, trenutek preobrata, ki lahko v vsakem od nas spodbudi spremembo, spreobrnjenje, da gremo ven iz utrujenih navad in lenobne navajenosti na zlo, ki nas zalezuje. V postnem času Cerkev na nas naslavlja dve vabili: da se bolj zavemo Kristusovega odrešujočega dela in da z večjo vnemo živimo svoj krst. Postni čas je treba živeti kot čas spreobrnjenja, osebne in občestvene prenove s približevanjem Bogu in zaupljivim sprejemanjem Evangelija. To nam omogoča, da drugače pogledamo na brate v njihovih potrebah. Postni čas je zato ugoden trenutek, da se spreobrnemo v ljubezni do bližnjega.«

Besede papeža Frančiška naj nas spodbudijo, da bomo stopili na pot spreobrnenja in prenove. Vsak postni petek se odpovemu mesnim jedem, nekateri ste se pridružili akciji slovenske Karitas, zopet drugi ste izbrali kakšno drugo postno odpoved. Darujmo te svoje žrtve in odpovedi Bogu kot dar, kot znamenje ljubezni in ne kot zapoved, ki jo moramo izpolniti, tako bo naše zasluženje večje!


Zbor Chorus vas tudi letos vabi k sveti maši s taizejskimi spevi, ki bo v soboto, 12. aprila, ob 19. uri v naši župnijski cerkvi. Pel bo Zbor Chorus s pridruženimi pevci drugih pevskih zborov in ob spremljavi godalnega kvarteta. Lepo vabljeni.

VELIKONOČNA SPOVED BOLNIKOV IN OSTARELIH PO DOMOVIH bo v petek, 11. aprila, od 9.00 ure naprej! Bolnike in ostarele prijavite pri članih župnijskega sveta do srede, 9. aprila. Obiska bolnikov po domovih na prvi petek v aprilu ne bo!
Na prvi petek vabljeni k sveti mašam po vaseh, kjer bo priložnost za sveto spoved, pol ure pred mašo.

KRIŽEV POT V NARAVI, bo tudi letos na cvetno nedeljo ob 13.00 uri. Zberemo se v stolnici!

V tednu od 5. postne do cvetne nedelje je možnost za sveto spoved vsak dan od 18.00 ure naprej. Bodite obzirni do duhovnika spovednika,
ki mora vsaj pet minut pred mašo zapustiti spovednico, da se lahko pripravi na sveto mašo. Zato Vas naprošamo, da ne čakate na zadnje minute pred začetkom svete maše za sveto spoved, ker je dana možnost, da lahko prihajate že od 18.00 ure naprej!

DAROVANJE ZA NOVO KURILNO SEZONO bo na cvetno nedeljo pri vseh svetih mašah. Družina ali posameznik naj odda svoj dar v kuverti, na kateri naj bo zapisan naslov darovalca. Bog povrni za vsak vaš dar.

VELIKONOČNA SPOVED V NAŠI ŽUPNIJI BO NA CVETNO NEDELJO od 14.00 do 19.30 ure in nato še v PONEDELJEK (14. aprila) od 7.00 do 10.00 ure. Vabljeni k sveti spovedi, ko je na razpolago več spovednikov! starši veroučencev poskrbite, da bodo vaši otroci pred velikonočnimi prazniki opravili sveto spoved!

Bogoslužje velikega tedna bo zapisano na posebnem listu, ki bo priloga naslednje številke župnijskega lista!

VEROUK bo potekal do velike srede, 16. aprila, nato so velikonočne počitnice (16.4. – 24.4.)! Z veroukom bomo nadaljevali v četrtek, 24. aprila po urniku. Vse veroučence še posebej letošnje prvoobhajance in birmance ter starše vabimo k obredom svetega tridnevja.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek zvečer od 18.30. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 5. aprila 2014, ob 8. uri: borejci,
– v soboto, 12. aprila 2014, ob 8. uri: Rakičan (pospravljanje tepihov).

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici