Meni Zapri

Župnijski list št. 7/16

Leto XX — Številka 7 — 27. marec 2016

VELIKA NOČ – UPANJE IN VESELJE

Velika noč je noč moči krstnega izvira, evharistije in Božjega odpuščanja. Ta krstni kamen, ta tabernakelj, ta oltar in vse te spovednice so močnejši kot vse moči, ki jih premore ta svet. Tukaj domuje večnost, ker tukaj med nami živi in nas ljubi Vstali Kristus. Od tukaj Vstali Kristus z nami odhaja na vse poti našega življenja. Zato moramo peti alelujo, ker to je pesem močnih, svobodnih, veselih in upanja polnih ljudi. Želim, da bi svoje upe stavili na Vstalega Kristusa, se Ga oklenili in On bo ostal z nami!

+ msgr. dr. Peter Štumpf
murskosoboški škof

Bratje in sestre!

Staro znamenje velikonočne zmage je tudi podoba križa na vrhu Kalvarije, na katerem namesto Kristusa visijo povoji, v katero je bilo pri pokopu povito Jezusovo telo. Sporočilo, ki ga oznanja prazen križ z razobešenimi povoji, je tolažilno in ohrabrujoče: sramota križa je končna, poveličanje križa pa je brezkončno. Tudi bolečina smrti je začasna, zmaga nad smrtjo pa je večna. Temina zaprtega groba je prehodna, svetloba odprtega groba je trajna. Bratje in sestre! Križ na rami je razpoznavno znamenje vsakega Kristusovega učenca. Želimo Vam globoko doživete velikonočne skrivnosti. Svetloba vstalega Kristusa naj prežene vse temine iz Vašega srca!

dušna pastirja s sodelavci


Hvala vsem, ki ste na cvetno nedeljo darovali svoj dar za KURJAVO. Tisti, ki še niste darovali, ste vabljeni, da prispevate za ogrevanje v prihodnjih dneh. Na kuverti naj bo vaš naslov. Bog plačaj za vsak vaš dar.

ŠKOFIJSKI MISIJON – v mesecu aprilu vabljeni k misijonskemu dogajanju. V četrtek pred prvi petkom, na prvi petek in soboto vabljeni k molitvenim uram pred Najsvetejšim, sveti maši in misijonskim nagovorom. Na prvo nedeljo bo v naši župniji misijonar župnik iz Dolenec g. Viljem Hribernik, ki bo pridigal pri dopoldanskih mašah.

Z rednim veroukom nadaljujemo v ponedeljek, 4. aprila.

SLAVILNA SVETA MAŠA bo v torek, 5. aprila ob 19.00 uri! Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje! Lepo vabljeni!

VABILO: V četrtek, 7. aprila, bomo obhajali 10. obletnico ustanovitve naše škofije. Papež Benedikt XVI je, 7. aprila leta 2006, ustanovil škofije v Murski Soboti, Celju in Novem mestu. Za prvega soboškega škofa je bil imenovan dr. Marjan Turnšek. Naš škof dr. Peter Štumpf pa je bil imenovan za soboškega škofa leta 2009.
Hvaležni Bogu za dar naše škofije in škofa petra se bomo zbrali k slovesni sveti maši, ki bo v četrtek, 7. aprila, ob 18.00 uri. Ob 17.30 pa vabljeni k molitvi rožnega venca.

Zaradi škofijske slovesnosti bo v četrtek, 7. aprila, večerna sveta maša ob 18.00! Hvala za razumevanje.

V nedeljo, 10. aprila, bo pri vseh mašah sodeloval in pridigal p. Tonček Borovnjak, ki bo letos posvečen v duhovnika. Novo mašo pa bo daroval v naši župniji, 10. julija.
Sestra Barbara, ki deluje v naši župniji bo v letošnjem letu opravila večne zaobljube v redovni skupnosti sester Hčera Marije Pomočnice. Sestro Barbaro in p. Tončka Borovnjaka priporočam v vašo molitev!

Vabimo vas na komorni koncert Dua Dolcezza, ki bo v naši stolnici v soboto, 9. aprila, ob 20. uri po večerni maši. Na koncertu bosta nastopili sopranistka Anita Ferlež Eraković in pianistka Slobodanka Pajić. Lepo vabljeni.

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek pri večerni sveti maši. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v petek, 2. aprila 2016, ob 8. uri: Rakičan – 3. skupina.
– v soboto, 9. aprila 2016, ob 8. uri: Krog – 1. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.