Meni Zapri

Župnijski list št. 8/15

Leto XIX — Številka 8 — 12. april 2015

Nedelja Božjega usmiljenja

Sveti papež Janez Pavel II. (1978–2005) je 30. aprila leta 2000 na nedeljo po veliki noči, razglasil poljsko redovnico Favstino Kowalsko za svetnico ter ob tej priložnosti določil, da se bo prva nedelja po veliki noči »odslej v vsej Cerkvi imenovala nedelja Božjega usmiljenja.« Papež se je pri tem oprl na javno razodetje, posebej na Božjo besedo te nedelje, ki nazorno govori o Božjem usmiljenju, povod pa je bilo Jezusovo razodetje sestri Favstini: »Hči moja, govori vsemu svetu o mojem neizmernem usmiljenju. Hočem, da je praznik Božjega usmiljenja zatočišče vseh duš, pribežališče vseh grešnikov. Ta dan bom razodel polnost svojega usmiljenja. Kdor bo ta dan opravil sveto spoved in prejel sveto obhajilo, bo dobil popolno odpuščanje grehov in kazni za grehe. Naj se nihče ne boji priti k meni, čeprav so njegovi grehi še tako veliki. Hočem, da praznik mojega usmiljenja slovesno obhajate prvo nedeljo po veliki noči. Povej ranjenim ljudem, da se morajo zateči k mojemu usmiljenemu
Srcu in dal jim bom svoj mir. Preden pridem kot pravičen sodnik, pridem kot kralj usmiljenja. Kdor zavrne moje usmiljenje, se sam obsodi.«

Povezanost praznika Božjega usmiljenja in 2. velikonočne nedelje kaže na simbol zveze med zakramentom svetega krsta, velikonočno skrivnostjo odrešenja in Božjim usmiljenjem. S prejemom zakramenta krsta so pri novokrščenemu odpuščeni in očiščeni vsi grehi, kar predstavlja razsežnost sprave med Bogom in človekom.


Hvala vsem, ki ste na cvetno nedeljo darovali svoj dar za KURJAVO. Tisti, ki še niste darovali, ste vabljeni, da prispevate za ogrevanje v prihodnjih dneh. Na kuverti naj bo vaš naslov. Bog plačaj za vsak vaš dar.

V ponedeljek, 13. aprila je Fatimski spomin, člane bratovščine Fatimske Marije vabimo k molitvneni uri pred Najsvetejšim.

SLAVILNA MAŠA – ki jo pripravljajo člani molitene skupine Prenova v Duhu bo v torek, 14. aprila, ob 19.00 uri. Po maši češčenje Najsvetejšega in molitev za ozdravljenje. Lepo vabljeni!

Vse animatorje vabim na ANIMASTART – priprava na oratorije za vse animatorje celotne škofije, ki bo petekal 18. aprila 2015 od 10:00 do 13:00 ure v Murski Soboti, kjer bomo spoznavali pripravo iger in bansov ter spoznavanje oratorijske himne letošnjega oratorija.

Srečanje za starše prvoobhajancev v pripravi na prvo sveto obhajilo bo v ponedeljek, 20. aprila po večerni sveti maši! Starši lepo vabljeni, da se udeležite sestanka.

Molitvena ura za vrtec Lavra bo v sredo, 22. aprila ob 18. uri. Prosili bomo za poživitev don Boskove pedagogike pri vzgoji malčkov ob 200-letnici rojstva tega velikega svetnika in vzgojitelja. Vabljeni vsi, ki imate radi otroke in vrtec.

Člani združenja Marije Pomočnice vabljeni v petek 24. aprila k molitvi pred Najsvetejšim v stolnico in k sveti maši.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
– Dežurstvo (delitev oblačil): vsak prvi ponedeljek v mesecu, od 15.30 do 17.00 ure.
– Sprejemanje oblačil: vsak drugi petek v mesecu, od 16.00 do 17.00 ure. Na ta dan, člani župnijske Karitas, samo sprejemajo oblačila in
ne izdajajo oblačil ali hrane!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek pri sveti maši zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši
ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 18. aprila 2015, ob 8. uri: Krog – 2. skupina
– v soboto, 25. aprila 2015, ob 8. uri: Krog – 3. skupina


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.