Meni Zapri

Župnijski list št. 8/16

Leto XX — Številka 8 — 10. april 2016

MURSKA SOBOTA
ŠKOFIJSKO MESTO ŽE 10 LET

»Vstani, Sobota, škofijsko mesto, zasveti se, zasij v srcih vseh svojih prebivalcev. Vstani, Sobota, zberi v sebi vse prebivalce nove škofije in poveži jih v eno občestvo.«

Poti k Bogu, junij 2006

Mineva točno deset let od ustanovitve murskosoboške, novomeške in celjske škofije, takratna mariborska škofija pa je z razdelitvijo postala nadškofija in metropolija. Papež benedikt XVI. je ustanovil škofijo v Murski Soboti in za prvega škofa imenoval dr. Marjana Turnška, njega pa je nasledil škof dr. Peter Štumpf. Hvaležni Bogu za dar škofije in našega škofa Petra, smo povabljeni, da delovanje naše škofije podpiramo z molitvijo:
Čast in slava ti, Sveta Trojica, Bog, ki si ljubezen!

Hvaležni smo Ti za dar soboške škofije, ki si nam jo naklonil po papežu Benediktu! Ko se veselimo tvojega daru, se zavedamo, da je krajevna Cerkev za nas veliko poslanstvo. Prosimo te, spodbudi nas k velikodušnemu sodelovanju s tvojo milostjo in z našim škofom. Njega pa vodi in utrjuj v zvestobi Kristusu.

Z novo evangeljsko gorečnostjo naj sledimo tvoji modrosti vsi: škof, duhovniki, redovniki in redovnice in vse božje ljudstvo. Tako bomo bolj postajali znamenje in orodje odrešenja drug drugemu in vsem ljudem. Na priprošnjo Božje Matere Marije naj bo življenje naše nove škofije vsak dan bolj v slavo Tebi, Troedini Bog, vsem ljudem pa v zveličanje! Amen.


Hvala vsem, ki ste na cvetno nedeljo darovali svoj dar za KURJAVO. Tisti, ki še niste darovali, ste vabljeni, da prispevate za ogrevanje v prihodnjih dneh. Na kuverti naj bo vaš naslov. Bog plačaj za vsak vaš dar.

V sredo, 13. aprila je Fatimski spomin, člane bratovščine Fatimske Marije vabimo k molitvneni uri pred Najsvetejšim.

Srečanje za starše birmancev v pripravi na sveto birmo bo v ponedeljek, 18. aprila po večerni sveti maši! Starši lepo vabljeni, da se udeležite sestanka.

Molitvena ura za vrtec Lavra bo v petek, 22. aprila ob 18. uri. Prosili bomo za poživitev don Boskove pedagogike pri vzgoji malčkov. Vabljeni vsi, ki imate radi otroke in vrtec.

Vrtec Lavra potrebuje nova igrala za otroke in senco na dvorišču, v ta namen nas bodo obiskali v nedeljo, 24. aprila, pri vseh svetih mašah. Ob tej priložnosti ste povabljeni da prispevate svoj dar za nakup igral. Bog plačaj!

Naslednje srečanje Združenja Marije Pomočnice bo v soboto, 23. aprila, v Mariboru (salezijanska župnija Sv. janeza Boska). Zato srečanje v Murski Soboti odpade.

Ob 10. obletnici ustanovitve Škofije Murska Sobota vabljeni na zahvalno romanje v RIM, VATIKAN in ASSISI, ki bo od 26. do 29. septembra 2016. Cena romanja je 300 EUR, ob prijavi plačate 50 EUR, možnost odplačevanja na obroke. Prijave zbiramo do konca meseca aprila.

DELOVANJE ŽUPNIJSKE KARITAS:
– Dežurstvo (delitev oblačil): vsak prvi ponedeljek v mesecu, od 15.30 do 17.00 ure.
– Sprejemanje oblačil: vsak drugi petek v mesecu, od 16.00 do 17.00 ure. Na ta dan, člani župnijske Karitas, samo sprejemajo oblačila in
ne izdajajo oblačil ali hrane!

Škof dr. Peter Štumpf SPOVEDUJE v naši stolnici vsako sredo in petek pri sveti maši zvečer. Somaševanje vodi pri jutranji sveti maši ob petkih.ČIŠČENJE CERKVE:

– v soboto, 16. aprila 2016, ob 8. uri: Krog – 2. skupina,
– v soboto, 23. aprila 2016, ob 8. uri: Krog – 3. skupina.


PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

PRIPRAVA NA SVETI KRST

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici.