Meni Zapri

Župnijski list št. 9/21

Leto XXV — Številka 9 — september 2021

SOBIVANJE DVEH ŽUPNIJ

Urnik svetih maš na obeh župnijah:

Murska Sobota: svete maše bodo s 1. januarjem 2022, med tednom, samo zvečer (zjutraj svetih maš ne bo) ob 19.00 uri. Letos večernih svetih maš, ob menjavi ure ne bomo prestavljali na 18.00 uro. S 1. januarjem 2022 sobotna večerna sveta maša ne bo več nedeljska.

Martjanci: svete maše bodo med tednom (sreda, petek, sobota) ob 18.00 uri. V nedeljo bo sveta maša ob 10.00 uri. Ob praznikih bodo svete maše ob 18.00 uri. Češčenje Najsvetejšega imamo vsak petek ob 17.00 uri.

Dragi verniki lepo ste povabljeni, da novo pastoralno leto izkoristite tako, da se vključite v katero izmed skupin, ki bodo delovale v obema župnijama. Srečevali se bomo skupaj in sicer enkrat v Murski Soboti drugič v Martjancih.

BIBLIČNA SKUPINA – branje Svetega pisma, pogovor o Božji besedi in molitev. Prvo srečanje v ponedeljek, 13. septembra ob 19.45, v veroučni učilnici v Murski Soboti.

ŽIVIMO Z ROŽNIM VENCEM – skupina za starejše ljudi. Začetek srečanj bomo oznanili v cerkvi.

PRENOVA V DUHU – molitvena skupina. Srečanje skupine: vsak torek po večerni sveti maši. Prvo srečanje bo v torek, 7. septembra, v Murski Soboti.

ZAKONSKA SKUPINA – zakonski pari se skupaj pogovarjajo in razmišljajo ob Božji besedi, o svojem zakonskem in družinskem poslanstvu. Prvo srečanje bo v petek, 24. 9. ob 17. uri, v Murski Soboti.

MOŠKA SKUPINA – se srečuje mesečno, kjer se družinski očetje pogovarjajo o svoji vlogi v družini. Prvo srečanje bomo oznanili v cerkvi.

MINISTRANTI – prvo srečanje ministrantov bo v sredo, 1. septembra ob 18. uri, v Murski Soboti.

MLADINSKA SKUPINA – vabljeni mladi od 9. razreda naprej, dijaki in študentje. Prvo mladinsko srečanje bo v soboto, 10. septembra, ob 19.30. uri v Murski Soboti.

SREČANJE ZA VDOVE IN VDOVCE – podelili si bomo izkušnjo izgube moža/žene, kje poiskati tolažbo ob izgubi partnerja, učiti se drug drugega poslušati, ter mu stati ob strani, kako preboleti izgubo partnerja. Prvo srečanje bo v sredo, 16. 9., ob 19.30 uri v Murski Soboti.

OBRAVNAVANJE VERSKIH TEM – Na srečanju se bomo pogovarjali o veri, o cerkvenih temah, ter o temah iz vsakdanjega zakonskega in družbenega življenja. (Sveto pismo, Katekizem Katoliške Cerkve). Prvo srečanje bo v četrtek, 23. 9., ob 19.30 uri v Murski Soboti.

SKUPINA ZA SAMSKE – za starejše od 45. leta dalje, brez otrok. Pomoč, da samsko življenje ne bo tudi osamljeno življenje. Prvo srečanje bo v nedeljo, 12. 9., ob 18. uri v Murski Soboti.

SKUPINA ZA MAMICE – v skupino vabimo mamice (predšolskih in šolskih otrok, lahko tudi dijakov), ki bi se želele srečevati, prisluhniti različnim temam in se pogovarjati, da bi tako še z večjim veseljem živele svojo identiteto ženske, žene, mame. Prvo srečanje bo v četrtek, 16. septembra 2021, ob 19. uri v veroučni učilnici v Murski Soboti, ko se bomo dogovorile za termin srečanj, način dela itd. Srečanja vodijo sestre hčere Marije Pomočnice.

MEDITATIVNA SKUPINA – Preberemo, razmišljamo in poglabljamo vsebino Sv. pisma, ter poskušamo prenesti v svoje vsakdanje življenje. Prva skupina se zbira ob četrtkih, druga pa ob sredah, vedno po večerni sveti maši v Murski Soboti.

Škofija Murska Sobota in Stolna župnija Murska Sobota Vas 5. septembra 2021 ob 16.00 uri vabita k praznovanju 15. obletnice škofije Murska Sobota, 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in 102. obletnice združitve Prekmurja z matično domovino k slovesni sveti maši, blagoslovu kipa svetega Nikolaja in obnovljenega trga pred stolnico. Slovesno sveto mašo in blagoslov bo vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji njegova ekscelenca msgr. dr. Jean-Marie Speich.

Vabljeni, da se v organizaciji ŠOM MS udeležite letošnje jubilejne 40. Stične mladih, ki bo potekala 18. septembra 2021 od 10.00 do 21.30 ure. Prijavite se v župnijski pisarni, glede na skupne prijave pa bo potem organiziran avtobusni prevoz do Stične. Prijave sprejemamo do 12. 9. 2021 . Poznejših prijav več ne upoštevamo! Za dodatne informacije pišite na: skofija.mladina.ms@gmail.com.

V soboto, 11. septembra 2021, bo v Turnišču molitveni shod za nove duhovne poklice ter svetost in stanovitnost vseh poklicanih z geslom »Pripadaj, išči in se odloči«. Ob 9. uri bo molitvena ura, ob 10. uri pa sv. maša, ki jo bo daroval generalni vikar Lojze Kozar.

Papež Frančišek spodbuja cepljenje proti covid-19: Cepljenje s cepivi, ki so jih odobrile pristojne ustanove, je dejanje ljubezni. Cepljenje je preprost toda globok način spodbujanja skupnega dobrega in skrbi drug za drugega, zlasti za najbolj ranljive. Boga prosim, da bi lahko vsak prispeval svoje zrnce peska, svoje majhno dejanje ljubezni. Ne glede na to, kako majhna je, je ljubezen vedno velika. Prispevajmo s temi majhnimi dejanji za boljšo prihodnost.


V četrtek, pred prvim petkom, 2. septembra, smo vabljeni k molitveni uri pred Najsvetejšim eno uro pred sveto mašo, ko bomo molili za nove duhovne poklice in svetost poklicanih.

V petek 3. septembra je prvi petek. Vabljeni smo k sveti spovedi, molitvi pred Najsvetejšim in k sveti maši.

Bolne in ostarele po domovih bomo obiskali v petek 3. septembra. Bolne in ostarele prijavite v župnijski pisarni v času uradnih ur, do srede 1. septembra. Bolne po domovih, ki so pozitivni na COVID-19 ali imajo simptome virusa, ob tej priložnosti ne bomo obiskali!

Pred slovesnostjo ob blagoslovu prenovljenega trga pred stolnico vas dragi verniki prosim za:
– pomoč pri čiščenju cerkve in okolice, čistilna akcija bo v soboto, 4. septembra, ob 8.00 uri, vabljeni verniki iz mesta in vasi;
– pecivo, ki ga bomo postregli gostom. Pecivo lahko prinesete v veroučne učilnice v soboto (4. septembra) med 18. in 19. uro in v nedeljo (5. septembra) med 9. in 10 uro; člane župnijskega sveta in Karitas prosim za pomoč pri zbiranju in delitvi peciva. Že vnaprej se vam zahvaljujem za vso pomoč in podporo.

V ponedeljek, 13. septembra, je fatimski spomin. Člani Fatimske bratovščine ste vabljeni k češčenju Najsvetejšega eno uro pred večerno sveto mašo.

V sredo, 22. septembra, bo eno uro pred večerno sveto mašo, češčenje Najsvetejšega.

V petek, 24. septembra, ste člani Združenja Marije Pomočnice, vabljeni k češčenju Najsvetejšega, eno uro pred večerno sveto mašo.

VEROUKSpoštovani starši, kakor je bilo zapisano v avgustovski številki župnijskega lista bo letos potekal vpis za vse veroučence vseh razredov, od 27. septembra do 1. oktobra, v veroučnih učilnicah dopoldne od 9.00 do 10.00 ure in popoldne med 16.00 do 17.00 uro. K vpisu pride poleg veroučenca še eden od staršev (ne pa stari starši ali drugi sorodniki), z izpolnjeno prijavnico. Urnik in prijavnico so veroučenci dobili po e-mailu in v spletne učilnice! Ob vpisu veroučence razporedimo v skupine po 15. Poznejši vpis k verouku več ni mogoč! Vpis velja tudi za veroučence, ki bodo letos obiskovali 1. razred. Verouk začenjamo 4. oktobra po urniku!

Devetošolci bodo z veroukom začeli v četrtek, 9. septembra ob 15. uri, v župnijskih učilnicah.

Škof dr. Peter Štumpf spoveduje v stolnici vsak petek pri večerni sveti maši. Somaševanje pa vodi ob četrtkih zjutraj.

Dragi verniki, na prvo nedeljo v mesecu septembru (5. septembra) bo nabirka za obnovo trga pred stolnico pri vseh svetih mašah. Svoj dar oddajte v kuverti na kateri naj bo napisan vaš naslov. Svoj dar za obnovo trga lahko darujete tudi na TRR pri NLB: 02843-0263090952. V mesecu avgustu ste v cerkvi in župnijski pisarni za obnovo trga darovali 5.000,00 EUR. Bog plačaj za vse vaše darove!


Molitev v času epidemije COVID-19

Usmiljeni Oče, tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil. Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije, zdravje, potrpežljivost in moč. V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce, nam pa odpri oči za vsako stisko in daj, da bomo trpečim pomagali z dejanji. Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino. Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike. Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo. Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo, nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum. Prosimo te, naj epidemija preneha, da bomo mogli živeti v miru in blaginji. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.