Meni Zapri

Župnijski list št. 9/13

Leto XVII — Številka 9 — 28. april 2013

»VERUJEM V SVETO KATOLIŠKO CERKEV«

Kakšno je poslanstvo Cerkve?
Poslanstvo Cerkve je, da oznanjuje in vzpostavlja sredi vseh narodov božje kraljestvo, ki ga je začel Jezus Kristus. Cerkev je tu na zemlji kal in začetek tega odrešenjskega kraljestva.

V kakšnem smislu je Cerkev skrivnost?
Cerkev je skrivnost, kolikor je v njeni vidni stvarnosti navzoča in deluje duhovna, božja stvarnost, ki jo je mogoče videti samo z očmi vere.

Kaj pomeni, da je Cerkev vesoljni zakrament odrešenja?
Pomeni, da je znamenje in orodje za spravo in občestvo vsega človeštva z Bogom in za edinost vsega človeškega rodu.

Zakaj je Cerkev božje ljudstvo?
Cerkev je božje ljudstvo, ker je Bog hotel ljudi posvečevati in zveličati ne ločeno, temveč jih je združil v eno samo ljudstvo, zbrano v edinosti Očeta in Sina in Svetega Duha.

Katere so značilnosti božjega ljudstva?
To ljudstvo, katerega član človek postane po veri v Kristusa in po krstu, ima za izvor Boga Očeta, za vladarja Jezusa Kristusa, odlikovano je z dostojanstvom in svobodo božjih otrok, za postavo ima novo zapoved ljubezni, njegovo poslanstvo je biti sol zemlje in luč sveta, za cilj ima božje kraljestvo, ki se je že začelo na zemlji.

Kompendij Katekizma Katoliške Cerkve (150-154)


V sredo, 1. maja, je začetek ŠMARNIČNE POBOŽNOSTI, ki bo vsak dan po sledečem razporedu: v stolnici zjutraj ob 7. uri in zvečer ob 19. uri. Šmarnice bodo tudi po vaseh: v Murskih Črncih ob 19.30 uri; v Satahovcih ob 19. uri; v Krogu ob 19. uri; v Rakičanu ob 18. uri in v Lukačevcih ob 19. uri. Lepo vabljeni!

V četrtek, 02. maja, bo pri svetem Vidu nad Bukovniškim jezerom SHOD DELAVCEV IN KMETOV. Sveto mašo ob 11. uri, bo daroval g. škof dr. PETER ŠTUMPF.

Verouka zaradi praznikov in prvomajskih počitnic ne bo in sicer od ponedeljka, 29. 4. do petka 3. maja!

V petek, 10. maja, začenjajo letošnji birmanci devetdnevnico v peipravi na binkoštni praznik in prejem zakramenta svete birme. K večernim mašam vabljeni birmanci, starši in botri! Zaradi zbranosti in miru pri svetih mašah starši sedite ob birmancih!

V nedeljo, 5. maja, bo v Krogu Florijanovo proščenje, maši bosta ob 7.00 in 10.00 uri. K sveti maši ob 10.00 uri posebej vabljeni gasilci!

V mesecu maju bo naša župnija deležna posebnega blagoslova in sicer obiska relikvij svetega Janeza Boska.
Dogodek bo potekal pod geslom Svetnik med nami. To je milostni dogodek, ko sv. Janez Bosko prihaja k nam, da bi nas spodbudil in opomnil, da je naša domovina v nebesih. Da bi nam pomagal razumeti Jezusovo besedo in po njej živeti. V letu vere je naša velika prošnja k temu velikemu vzgojitelju mladih: naj zaradi njegovega zavzetega, zvestega in svetega krščanskega življenja Bog podari našemu narodu, še zlasti mladim rodovom, trdno vero v troedinega Boga! Naj sredi med nami bolj zadiši duh Božjega, svetega, dobrega.
Relikvije svetnika bodo v naši župniji od 15. do 16. maja, k molitvi in obisku relikvij vabljeni vsi verniki naše župnije in vse skupine, ki delujejo v naši župniji. Češčenje bo potekalo skozi celo noč. Razpored skupin najdete na posebnem listu!

V soboto, 11. maja, vabljeni na koncert MePZ Štefana Kovača, ki bo po večerni sveti maši v naši stolnici. Lepo vabljeni!

Vabljeni na škofisjko romanje v Velehrad na Češko, cena romanja je 189 EUR, prijave zbiramo do 18. maja.

Vabljeni na romanje v Novo Štifto in Ribnico, 11. maja. Odhod zjutraj ob 6.00 uri, cena romanja je 15 EUR. Prijave zbira Jože Golob!ČIŠČENJE CERKVE:
– v soboto, 04. maja 2013, ob 8. uri: Partizanska ulica.
– v soboto, 11. maja 2013, ob 8. uri: Trstenjakova ulica.

PREDZAKONSKI TEČAJ

Predzakonski tečaj je vsako prvo, drugo in tretjo nedeljo v mesecu ob 15. uri v veroučnih učilnicah.

Priprava na sveti krst: vsak prvi in tretji četrtek v mesecu, po večerni sv. maši v veroučni učilnici